25 Νοεμβρίου 2014

"Δεν πετάξαμε κανένα σκουπίδι. Είναι ακόμη όλα στην πιάτσα."

αναδημοσίευση από: το Περιοδικό

Το Πρώτο Θέμα ξαναχτύπησε με ακόμη μία δημοσιογραφική επιτυχία. Κατάφερε κάποιος δαιμόνιος ρεπόρτερ του, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του -και είναι αλήθεια ότι το φετινό βραβείο Πούλιτζερ έχει πλέον έναν σοβαρό διεκδικητή-  να αλιεύσει το όνομα και τον προσωπικό λογαριασμό του φοιτητή, που πήρε το λόγο και πρωταγωνίστησε με δεκάδες άλλους συναδέλφους του στη συμβολική ενέργεια διαμαρτυρίας – καταγγελίας των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ, που είχε αποφασιστεί από φοιτητικούς συλλόγους. Η διαμαρτυρία έκανε λόγο για την άθλια κατάσταση που επικρατεί με την καθαριότητα στο πανεπιστήμιο (λογω της έλλειψης – απουσίας προσωπικού όπως καταγγέλουν οι φοιτητές), τις προτάσεις ηλεκτρονικών ψηφοφοριών αντί των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, τα λοκ – άουτ (κλείσιμο των σχολών με απόφαση των πρυτανικών αρχών ώστε να μην γίνουν οι γενικές συνελεύσεις την εβδομάδα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου και την καταστολη από τα ΜΑΤ όταν την ίδια εβδομάδα οι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στις σχολές τους. 

Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της εφημερίδας που -όπως έχει καταγγελθεί- έστηνε ψευδή ρεπορτάζ υπέρ της Χρυσής Αυγής και στην συνέχεια χωρίς καμία συγκατάθεση κανενός έβαζε πρωτοσέλιδο φωτογραφία του Παύλου Φύσσα (του ανθρώπου δηλαδή που έπεσε νεκρός από μαχαιριές αυτών που το Πρώτο Θέμα εμφάνιζε ως βοηθούς ηλικιωμένων γυναικών που συμπτωματικά ήταν συγγενικά τους πρόσωπα), δεν δίστασαν να δημοσιεύσουν κάτι σαν ένα αστυνομικό ρεπορτάζ με προσωπικές φωτογραφίες ενός φοιτητή από τον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και να τον παρουσιάσει περίπου ως serial killer.
Οι αντίστοιχες γραφικές δηλώσεις που εμφανίζονται συνήθως να κάνουν γείτονες για κάποιον διαβόητο εγκληματία σε τηλεοπτικά δελτία «δεν ενοχλούσε κανέναν, φαινόταν καλό παιδί» κλπ. , εδώ έγιναν κάτι σχόλια του τύπου «πέρασε με πολύ καλούς βαθμούς στη Νομική Σχολή» και άλλα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως τουλάχιστον ανόητα. Το ζητούμενο που υπονούνταν ήταν η τιμωρία και η στοχοποίηση του εν λόγω φοιτητή και η απόκρυψη του ότι δεν έδρασε μεμονωμένα, αλλά στα πλαίσια συλλογικών αποφάσεων κατά τη διάρκεια μιας συμβολικής διαμαρτυρίας, αντίστοιχα δυναμικής μάλλον με την δυναμικόττα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές.
Η πολιτικη συλλογικότητα, (ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ),σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) στη Νομική , στην οποία συμμετέχει ο φοιτητής που «αποκάλυψε» το Π.Θ. και η οποία συμμετείχε στην κινητοποίηση στο γραφείο του πρύτανη (στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής Σχολής) εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή το δημοσίευμα την οποία αναδημοσιεύουμε αυτούσια:
forts2
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Δεν πετάξαμε κανένα σκουπίδι
Είναι ακόμη όλα στην πιάτσα
Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο προφανές το εξής: ζούμε σε μια χώρα που λαμόγια σαν το Θέμο Αναστασιάδη όχι μόνο την βγάζουν καθαρή, όχι μόνο έχουν λόγο αλλά μπορούν και ορίζουν τον πιο επιθετικό χαρακτήρα των κινήσεων εντός των ΜΜΕ απέναντι στις δυνάμεις του κινήματος.
Ο λόγος για το Πρώτο Θέμα και την δημοσίευση που στοχοποιεί ονομαστικά συνάδερφο και σύντροφό μας, μέλος της ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ, για την συμμετοχή του στην κινητοποίηση των ΦΣ στο γραφείο του Φορτσάκη το πρωί της Δευτέρας 24/11 και τη ρίψη σκουπιδιών στο γραφείο του πρύτανη.
Από ό,τι φαίνεται ζούμε στην δημοκρατία των μαφιόζων με talk show, που ξεπλένουν φράγκα ενώ παράλληλα «λανσάρουν γκόμενες», με τον ίδιο τρόπο που θα λάνσαραν ένα καινούργιο αυτοκίνητο και παράλληλα, κρυφά ή απροκάλυπτα, επιτίθενται με κάθε τρόπο σε όποια φωνή αμφισβητεί, διεκδικεί, καταγγέλλει το υπάρχον και οραματίζεται κάτι λιγότερο ή περισσότερο καλύτερο, λιγότερο ή περισσότερο διαφορετικό.
Δεν πετάξαμε κανένα σκουπίδι δυστυχώς. Τα αφήσαμε όλα εκεί που ήτανε.
Ο κύριος Θέμος είναι στη θέση του. Λέει τα αστεία του, «λανσάρει τα κορίτσια του», ξεπλένει τα φράγκα του.
Ο κύριος Σαμαράς είναι στη θέση του. Κλέβει τις οικογένειές μας, ντουρώνει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μας λέει όλους αλήτες, κρατάει και μια επαφή με τη Χρυσή Αυγή για παν ενδεχόμενο.
Ο κύριος Φορτσάκης είναι στη θέση του. Καλεί τα ΜΑΤ να δείρουν συμφοιτητές μας, γεμίζει τον τόπο security την ίδια στιγμή που το πανεπιστήμιο αδειάζει από κάθε άλλο εργαζόμενο, δεν του καίγεται καρφί για το αν μπορούμε να σπουδάζουμε σαν ρομπότ, αν έχουμε τα λεφτά για ό,τι χρειαζόμαστε, για το τι πτυχίο θα πάρουμε. Έχει την εταιρία του, τις δουλειές του, τα διεθνή και εγχώρια meetings.
Όλα αυτά τα σκουπίδια είναι στις θέσεις τους. Απείραχτα. Αυτοί που στοχοποιούνται, αυτοί που για άλλη μια φορά έρχονται πρώτοι να πληρώσουν τις συνέπειες του αγώνα τους είναι οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι, οι ίδιοι οι φοιτητές.
Η στοχοποίηση αυτή, συνήθης πρακτικής του πρωταθλητή των χαφιέδων, σεξίσταρου και μεγαλειώδους σκουπιδιού, Θέμου Αναστασιάδη, είναι προφανές ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει όχι μόνο τον σύντροφό μας αλλά όλους εμάς, ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα. Επιχειρεί να μας δείξει ότι όποιος δεν κάθεται καλά, όποιος αντιστέκεται και δεν ντρέπεται να το δείξει σε όλο τον κόσμο, μια μέρα θα δει την οποιαδήποτε κωλοφυλλάδα να μπεγλερίζει με τα προσωπικά του δεδομένα, να τα αναπαράγει κατά το δοκούν, να τον ανεμίζει ως κόκκινο πανί σε κάθε λογής ρουφιάνο, φασίστα, αστυνομικό και καθηγητή.
Ξέρουμε ποιοι είναι και τι κάνουν χρόνια τώρα. Ξέρουμε όμως επίσης ότι απορούν. Απορούν με όλους εμάς που επιμένουμε να αγωνιζόμαστε και να δρούμε με τα πρόσωπά μας μπροστά. Που επιμένουμε να μην κρυβόμαστε, αλλά να υπερασπιζόμαστε στο ακέραιο τις πράξεις μας. Έτσι μας έμαθαν τα σχήματα της ΕΑΑΚ.
Και απορούν κυρίως επειδή ποτέ τους δεν είχαν την αξιοπρέπεια να κάνουν κάτι αντίστοιχο οι ίδιοι, όπως και στην εν λόγω ανάρτηση του Πρώτου Θέματος δεν αναφέρεται καν ο δημοσιογράφος.
Δεν πετάξαμε κανένα σκουπίδι δυστυχώς.
Έχουμε, όμως, πολλά από ό,τι φαίνεται να πετάξουμε ακόμα.
sakoula-me-skoupidia-adeiasan-foitites-sto-grafeio-antiprytani-sto-ekpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου