14 Σεπτεμβρίου 2021

κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση φοιτητών/τριών εν όψη αντιφασιστικής πορείας

 


8 χρόνια πριν, στις 19/9/2013, ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τον Ρουπακιά μπροστά στην Ελληνική Αστυνομία η οποία αντί για τους 50 φασίστες, προσαγάγει τους 4 φίλους του Παύλου που περνούν το βράδυ στο κρατητήριο. Από τότε μέχρι σήμερα, η ιστορία είναι γνωστή, τα φασιστικά πογκρόμ ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστ[ρι]ες και αγωνιστές συνεχίζουν, έχοντας πάντα την προστασία και την κάλυψη των κρατικών εκπροσώπων…

Άλλωστε ο ίδιος φασισμός αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος καθώς φτάνει εκεί που δε μπορεί να φτάσει το “δημοκρατικό” προσωπείο μιας κατά τα άλλα νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Η παρακρατική βία, από διάφορες μικρές ή μεγάλες φασιστικές ομάδες, ανατροφοδοτείται από την κατασταλτική βία του κράτους το οποίο και επίσημα πλέον απορροφά σημαντικό μέρος της πολιτικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής [παρότι έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση εδώ και ένα χρόνο]. Η ρατσιστική ρητορεία της πολιτικής ηγεσίας σε συνδυασμό με τα διάφορα αντιδημοκρατικά και αντεργατικά μέτρα που περνά η κυβέρνηση οδηγούν σε ακόμα χειρότερους όρους διαβίωσης όσων πλήττονται εντονότερα. Από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστ[ρι]ών με άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε καιρό πανδημίας, τις επαναπροωθήσεις, τις παράνομες απελάσεις, τις δολοφονίες στα σύνορα μέχρι τους βασανισμούς από τα σώματα ασφαλείας και τις φασιστικές επιθέσεις σε σπίτια εργατών, κυβέρνηση και παρακράτος βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία συντονίζοντας τις πρακτικές τους.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει την εμφάνιση φασιστικών ομάδων με επιθέσεις σε αγωνιστές, κοινωνικούς χώρους αλλά ακόμα και σε προσφυγόπουλα σε σχολεία, βρίσκοντας ωστόσο απέναντί τους όχι την ελληνική αστυνομία αλλά το αντιφασιστικό κίνημα που με τους αγώνες του έχει αποδείξει πως οι φασίστες δεν έχουν χώρο σε αυτούς τους δρόμους. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί και η αναίτια σύλληψη 51 αντιφασιστ[ρι]ών που σβήνανε φασιστικά συνθήματα και σύμβολα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και οι οποίοι αρχικά κατηγορήθηκαν με 7 κατηγορίες μεταξύ των οποίων και μια κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Από την άλλη μεριά όμως, όσο υπάρχει σπιθαμή γης για τους φασίστες, όσο πρόσφυγες και μετανάστ[ρι]ες πνίγονται στην προσπάθειά τους για μια άλλη ζωή, τόσο το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα με τις διεκδικήσεις τους θα γίνονται ανάχωμα στην κρατική και φασιστική βία σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο, σε κάθε σχολή και σε κάθε χώρο εργασίας. Ενάντια στο μίσος που ο κάθε φασίστας και ο κάθε εθνικιστής θρέφει για μετανάστ[ρι]ες, αγωνιστές του κινήματος και γειτονικούς λαούς να προτάξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη και τους καθημερινούς αγώνες για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό, να σταθούμε εμπόδιο στον ρατσισμό και τον φασισμό, να αποτρέψουμε τον πόλεμο και να ανατρέψουμε το σύστημα που τα γεννά.

Γιατί πρωτοβουλία αγώνα;

Ως Επιτροπή Αγώνα ΕΑΑΚ, καλούμε κάθε φοιτητή/τρια σε ανοιχτή συνέλευση για την διοργάνωση του φοιτητικού μπλοκ της αντιφασιστικής πορείας για τον Παύλο Φύσσα, καθώς σε μια περίοδο δυσμενών συνθηκών για την διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων των συλλόγων θεωρούμε απαραίτητη την συλλογική διοργάνωση των δράσεών μας μέσα από συζήτηση και συνδιαμόρφωση των διαφορετικών απόψεων. Έχοντας την εμπειρία από τους προηγούμενους μήνες των έντονων κινηματικών διεργασιών [των γενικών συνελεύσεων, των συντονιστικών των συλλόγων, των πορειών κλπ] αν μας έχει μείνει κάτι είναι ότι η κλιμάκωση και η επιτυχία των αγώνων που δίνουμε έρχεται όταν την κατάσταση την παίρνουν στα χέρια τους οι ίδιες οι φοιτητές/τριες που πλήττονται χωρίς λογικές ανάθεσης σε κάποιους “ειδικούς” αλλά με συλλογική προσπάθεια και πείσμα πως οι αγώνες μας είναι νικηφόροι.


ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας αγώνα φοιτητ[ρι]ών Παρασκευή 17.9 / 17:00 / αίθριο πλτχν

αντιφασιστική πορεία / Σάββατο 18.9 / 18:00 / Καμάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου