11 Οκτωβρίου 2014

Ψήφισμα ΣΣΑ για τη δολοφονία των 3 πεζοναυτών στο Βόλο


πέρασε μέσω της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του Συλλόγου στις 8/10/14

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δολοφόνησαν τρεις νέους και τολμούν να μιλάνε για ατύχημα! Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η ηγεσία του ελληνικού στρατού και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος αποτελούν απειλή και μάλιστα θανάσιμη για τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό. Δύο Επαγγελματίες Οπλίτες και ένας στρατιώτης έχασαν την ζωή τους στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών στο Βόλο όταν κατά την διάρκεια βολών βαρέων όπλων Πεζικού σημειώθηκε έκρηξη όλμου. Είναι μια οδυνηρή συνέπεια της διαρκούς πολεμικής προετοιμασίας του Ελληνικού στρατού και της κλιμάκωσης της χρήσης πραγματικών πυρών σε στρατιωτικές ασκήσεις. Όλη αυτήν την προηγούμενη περίοδο δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την επικινδυνότητα της χρήσης τους, για την τοξικότητα και το οικολογικό έγκλημα που προκαλούν καθώς και για την συμβολή τους στην επιβάρυνση της ζωής των τοπικών κοινωνιών.


Όλοι οι κίνδυνοι περιφρονούνταν εγκληματικά με αποτέλεσμα την δολοφονία των τριών νέων ανθρώπων. Από την πλευρά του ο Υπουργός κήρυξε με υποκρισία πένθος στις ένοπλες δυνάμεις την στιγμή που διαρροές των υπευθύνων έρχονται να προσβάλουν την μνήμη των νεκρών μιλώντας πιθανότατα για αστοχία υλικού. Μας θυμίζει τις αισχρές δηλώσεις για την «αμορφωσιά» των νέων που πέθαναν επιχειρώντας να ζεσταθούν με ένα μαγκάλι. Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν όταν βρίσκονται τόνοι χρήματα για την αποπληρωμή του χρέους και την αγορά νέου στρατιωτικού εξοπλισμού. Οι τρεις αυτοί νεκροί είναι θύματα των χειρισμών της στρατιωτικής ηγεσίας και των κυβερνητικών επιλογών. Φαίνεται ότι στον ελληνικό στρατό που συμμετέχει σε επιθετικές αποστολές σε τρεις ηπείρους κανείς αρμόδιος δεν νοιάζεται για την ζωή, όλοι και όλα είναι αναλώσιμα στο βαθμό που χρειάζεται να κινηθεί η μηχανή καταστολής και πολέμου. Είναι αυτονόητο ότι η συνεχής χρήση πραγματικών πυρών πέρα από την προβολή που προσφέρουν στους αξιωματούχος είναι και ένας τρόπος ώστε να συνεχίζονται οι παραγγελίες και οι πολεμικοί εξοπλισμοί καθώς και στην διατήρηση με αίμα και χρήμα ενός διαρκούς πολεμικού αξιόμαχου ενός στρατού προστάτη των συμφερόντων των εφοπλιστών, των εμπόρων όπλων, των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων. Μόνο την τελευταία τριετία έχουν διατεθεί 16 δις ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό φέρνοντας την Ελλάδα στην 3η θέση παγκοσμίως στην αναλογία στρατιωτικών δαπανών και ΑΕΠ την ίδια στιγμή που ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία αντιμετωπίζουν συνθήκες ανεργίας, λιτότητας και φτώχειας.

Τέρμα πια ο εμπαιγμός και τα κροκοδείλια δάκρυα. Πρέπει άμεσα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και η διαρκής πολεμική προετοιμασία. Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που ευθύνονται για το θάνατο των φαντάρων. Ο Φοιτητικό Σύλλογος … εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων. Το φοιτητικό κίνημα μάχεται για καλύτερες συνθήκες υπηρέτησης της θητείας, για μπλοκάρισμα της συμμετοχής του ελληνικού στρατού σε πολεμικές αποστολές στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ καθώς και για αποτροπή χρήσης του ελληνικού στρατού για καταστολή ενάντια στον «εχθρό-λαό».

Με μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό η νέα γενιά θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και της αιματοβαμμένης στρατιωτικής ηγεσίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου