4 Σεπτεμβρίου 2015

Ησυχία κάντε όταν τα παιδία κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν!


Αυτή είναι η Ευρώπη σας και ο πολιτισμός σας… η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κανόνες της…
Που δεν προλαβαίνει να προφυλάξει ένα τρομαγμένο παιδί από τις βόμβες σας και από τον πνιγμό, γιατί έχει το νοιάξιμό της στις Τράπεζες που «πνίγονται» από τα χρέη.
Που δικαιολογεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν θλιβερή μεν αλλά αναπόφευκτη παράπλευρη απώλεια των πολέμων σας, της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής μπότας, δηλαδή των κεφαλαίων σας για επέκταση κι ανάπτυξη των κερδών σας.
Που «ανοίγει» τα σύνορα για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και του επιθυμητού «εργατικού δυναμικού» και τα «κλείνει» στους ανθρώπους που ξεσπιτώνονται από την πολιτική σας.
Που έχει τη δημοκρατία στα λογίδρια επισήμων και τα δάκρυα υποκρισίας έτοιμα για τις τηλεοπτικές οθόνες. Περισσεύει η φιλανθρωπία και υπολείπεται ο ανθρωπισμός…
Όταν είναι να πληρωθούν οι μνημονιακοί φόροι αίματος βρίσκουν χρόνο και ψηφίζουν κοιμισμένοι στα βουλευτικά έδρανα. Όταν ξεβράζονται πνιγμένα παιδιά στην κοίτη της πολιτικής τους, δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε χρήματα και οι επικλήσεις για νομικά εμπόδια περισσεύουν…
Όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι γεμάτη μικρούς Αϊλάν. Τα μάτια τους κοιτάμε σαν εκπαιδευτικοί, όταν κατορθώνουν να περάσουν την πόρτα των σχολείων μας και δεν ξέρουμε πώς να βολέψουμε την αμηχανία της ανημπόριας μας, να τους χαρίσουμε λίγο φως κι ελπίδα, αφού η πολιτική σας δεν αφήνει τίποτε όρθιο.
Το μόνο που διαθέτουμε είναι η ζέστα της ψυχής μας που τη μοιράζουμε αντίδωρο και μια υπόσχεση όμως θαρρετή που περιφρονεί τους θανατηφόρους μονόδρομους της πολιτικής σας.
Θα πάρουμε εκδίκηση για να όνειρά σου μικρέ Αϊλάν, όταν ξεκινούσες το ταξίδι. Έτσι που η «δολοφονία» σου να στοιχειώνει τον ύπνο τους. Έτσι που κάποτε να φτάσουμε σε μια κοινωνία που «θα αποδίδεται δικαιοσύνη με ένα άστρο»…
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε.
Αθήνα, 3/9/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου