11 Μαΐου 2016

Ώρα να μιλήσουμε! Ώρα να αποφασίσουμε!



Η χρονιά κυλάει και οι λόγοι για να βρεθούμε ως σύλλογος για συνέλευση αυξάνονται και πληθύνονται! Μπαίνουμε όμως κατ’ ευθείαν στο ψητό μιας και οι μέρες πλησιάζουν και αν και τα ζητήματα που προκύπτουν τόσο σε επίπεδο σχολής όσο και συνολικά φαντάζουν άπειρα, έχουμε και πολύ συγκεκριμένα πράγματα να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε! έχουμε λοιπόν και λέμε...


1/ 
να συζητήσουμε & να αποφασίσουμε
τη συμμετοχή μας στο εγχείρημα...

"ένα ΣΧΟΛΕΙΟγια το ΚΟΜΠΑΝΙ"

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία ο ίδιος ο ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων μας έχει καλέσει ως Σύλλογο Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε με απόφαση μέσα από τη γενική μας συνέλευση. Υπάρχει ήδη ένα μεγάλο δυναμικό κόσμου στη σχολή που ενημερώθηκε από την εκδήλωση που διοργανώσαμε και ενδιαφέρεται να ασχοληθεί και να συμμετέχει ενεργά στο εγχείρημα με όποιο τρόπο.

τι είναι το “σχολείο για το Κομπάνι” με λίγα λόγια?

Το εγχείρημα αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός σχολείου στο Κομπάνι της Ροζάβα [στο συριακό τμήμα του Κουρδιστάν]. Στόχος? να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη και να βοηθήσουμε τους Κούρδους και τις Κούρδισσες να ξαναχτίσουν την πόλη τους, η οποία καταστράφηκε από την επιδρομή του ISIS.

Τι πιο ελπιδοφόρο να μπορέσουμε ως σύλλογος να σχεδιάσουμε αυτή τη φορά σε πραγματικό επίπεδο, για τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού που πολέμησε και νίκησε τον ισλαμοφασισμό?

Τι πιο ελπιδοφόρο την ώρα μάλιστα που ολόκληροι λαοί οδηγούνται στην προσφυγιά ακριβώς επειδή ο πόλεμος μπήκε βίαια στη ζωή τους?

Τι πιο σημαντικό εν τέλει να καταφέρουμε μέσα από αυτή την πρωτοβουλία να συζητήσουμε συνολικά για το προσφυγικό ζήτημα και το αντιπολεμικό, προχωρώντας σε δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, όπως αυτή?

2/
να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση για... 

δωρεάν αναλώσιμα &εκτυπώσεις 
εν όψει και της ερχόμενης εξεταστικής

Κάθε χρονιά που περνάει, τα έξοδα για τη σχολή όλο και μεγαλώνουν. Μακέτες, χαρτόνια, ριζόχαρτα...για να μην προσθέσουμε και τη νέα μόδα του laser cutter...! όλα αυτά  κοστίζουν και από την άλλη αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσουμε τη σχολή...Την ώρα που πολλοί-ές από εμάς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σ’ αυτές -τις παράλογες πολλές φορές- απαιτήσεις ή αναγκάζονται να δουλέψουν για να τα βγάλουν πέρα, δε γίνεται να συνεχίσουμε να πληρώνουμε για τα αυτονόητα! Να κινητοποιηθούμε άμεσα και να διεκδικήσουμε από την παροχή δωρεάν βασικών υλικών μέχρι δωρεάν εκτυπώσεις για την εξεταστική. Ας μην ξεχνάμε ότι η παροχή της δωρεάν 5ευρης κάρτας για κάθε εργαστήριο μέχρι και οι δωρεάν εκτυπώσεις πριν μερικά χρόνια δε μας χαρίστηκαν από κανέναν! Πιέσαμε, επιμείναμε και τα κερδίσαμε με τις συλλογικές μας αποφάσεις!

3/
να συμμετέχουμε ως φοιτητικός σύλλογος στην...

πανευρωπαϊκή ΠΟΡΕΙΑ στις 15Μάη

Την ώρα που η νεολαία της Γαλλίας βρίσκεται στο δρόμο, φωνάζοντας “non, merci” στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ολάντ, είναι η ώρα να πιάσουμε κι εμείς το νήμα, κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να γεμίσουμε τις δικές μας πλατείες αυτή τη φορά με το δικό μας ηχηρό ΟΧΙ!

Τα παραπάνω είναι λίγα μόνο από αυτά 
για τα οποία μπορούμε και πρέπει 
να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε. 

Να μην αφήσουμε άλλο 
την αδράνεια να μας τρώει. 
Να βρεθούμε. Να συζητήσουμε. 
Να μιλήσουμε για την καθημερινότητά μας 
μέσα κι έξω απ’ τη σχολή...
και εν τέλει να αποφασίσουμε! 
Να κινητοποιηθούμε! Να δράσουμε! Να...
Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου