29 Μαΐου 2016

Οι μπράβοι της ΔΑΠ (ή οποιουδήποτε άλλου) δε χωράνε στα πανεπιστήμια

Μια καταγγελία της ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα της ημέρας των εκλογών (18_05)

Την ημέρα των φοιτητικών εκλογών η ΔΑΠ για άλλη μια φορά απέδειξε το ρόλο που έχει στα πανεπιστήμια: εκείνο της τρομοκρατίας και της βίας. Η «υπεύθυνη δύναμη» γέμισε τα πανεπιστήμια με πληρωμένους μπράβους, γνωστούς στη νύχτα, οι οποίοι κυκλοφορούσαν «διακριτικά» στο χώρο των πανεπιστημίων κουβαλώντας πάνω τους λοστούς, ακόμη και όπλα (!). Όπως οι ίδιοι οι μπράβοι δήλωναν ήταν πληρωμένοι από τη Ν.Δ. για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή ότι η ΔΑΠ δε θα χάσει τις ψήφους που με τόσο κόπο, τόσα κεράσματα σε πάρτυ και τόσα σεμινάρια (που δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε καμιά επαγγελματική αποκατάσταση), «κέρδισε». Μάλιστα  όταν κάποιοι επιχείρησαν να σκίσουν αφίσες της ΔΑΠ μέσα στα πανεπιστήμια οι μπράβοι ήταν εκεί για να επιτεθούν τραυματίζοντας μάλιστα κόσμο. Αργότερα το βράδυ οι μπράβοι δε δίστασαν να απειλήσουν με όπλο κόσμο που πήγε να τους απωθήσει.


Το παραπάνω περιστατικό είναι το αποκορύφωμα μιας γενικότερης πολιτικής που χρόνια ακολουθεί η ΔΑΠ.

Είναι γνωστή η ιστορία της ΔΑΠ των φασιστικών πρακτικών της, οι οποίες δε διστάζουν να ενεργοποιηθούν απέναντι σε οποιονδήποτε εναντιώνεται στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου μέσα στα πανεπιστήμια. Από τους Ρέιντζερς και τη δολοφονία του Τεμπονέρα, μέχρι τους τραμπουκισμούς και την προσπάθεια καταστολής κάθε κινήματος εντός των πανεπιστημίων, φροντίζουν πάντα να διασφαλίζουν την εγκαθίδρυση της πιο μαύρης πολιτικής, της υποχρηματοδότησης, της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, της λειτουργίας των σχολών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, εργολάβους και πάει λέγοντας. Κάνει εκδηλώσεις και μοιράζει πιστοποιητικά, τα οποία θα προστεθούν σε έναν ατέλειωτο φάκελο συλλογής προσόντων που θα είναι άλλο ένα διαπραγματευτικό χαρτί στην ανεργία, ενισχύοντας όλα τα ιδεολογήματα περί «ατομικού δρόμου» , περιγράφοντας ξεκάθαρα το μέλλον της γενιάς μας ως ένα μέλλον μετανάστευσης, επισφάλειας, διαρκούς επανακατάρτισης και υποταγής στο αφεντικό.

Για όλα τα παραπάνω (και πολλά ακόμα) δεν ξεχνάμε ούτε όσα συνέβησαν στο παρελθόν, ούτε γυρνάμε την πλάτη στην πολιτική της στο σήμερα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε τη ΔΑΠ, ούτε κανένα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου εντός των σχολών, να χτυπάει αγωνιστές/ριες και να κάνει τους χώρους του ασύλου τσιφλίκι του.

Το λόγο για το πανεπιστημιακό άσυλο τον έχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι εργαζόμενοι, όσοι ζουν και αγωνίζονται σε αυτό. Δε θα αφήσουμε τη ΔΑΠ να φέρει το πανεπιστήμιο που ονειρεύεται, αυτό της αποστείρωσης, του μαρασμού, των ιδιωτικών συμφερόντων και των μπράβων. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να επανενεργοποιήσουν τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους και να σταθούν απέναντι σε αυτή την πολιτική που συνυπογράφει η ΔΑΠ.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Δεν μας τρομοκρατείτε, μας εξοργίζετε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου