6 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα Αλληλεγγύης ΣΣΑ προς τους απεργούς πείνας Η. Κωστάρη και Ν.Ρωμανό

Ο φοιτητικός μας σύλλογος εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό που με το έσχατο αυτό μέσο αγωνίζονται για να τους παρασχεθούν οι προβλεπόμενες για όλους τους κρατουμένους εκπαιδευτικές άδειες. Και οι δύο κρατούμενοι έχουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις γι' αυτό, ενώ ο Ηρακλή Κωστάρης επί δυόμισι χρόνια πριν έπαιρνες τις σχετικές άδειες, χωρίς ποτέ να παραβιάσει τους όρους τους. Σταμάτησαν να του χορηγούνται μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού και χωρίς αιτιολογία.
Καταδικάζουμε την εκδικητική, κινούμενη από λόγους πολιτικής αντιπαλότητας, άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει την ισονομία στις φυλακές, παραβιάζοντας απροκάλυπτα το νόμο και χρησιμοποιώντας τις διακρίσεις ως μέσο επιλεκτικής κοινωνικής και βιολογικής εξόντωσης των κρατουμένων. Είναι μια πολιτική συνεπής προς την όλη πολιτική οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που υπηρετούν τα μνημόνια και ο καθημερινά αυξανόμενος κρατικός αυταρχισμός. Καταδικάζουμε την αναλγησία και την αδιαφορία για την εκπλήρωση των αναγκών υγείας και εκπαίδευσης των κρατουμένων από πλευράς κυβέρνησης, η οποία εξαντλεί το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ και υψίστης ασφαλείας, χώρων στέρησης δικαιωμάτων και απομόνωσης. Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζομένους, τους συλλογικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό των Ηρ. Κωστάρη και Ν. Ρωμανού.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας.

Για τον οποιονδήποτε κίνδυνο και κατάληξη της υγείας των απεργών πείνας ευθύνεται στο εξής αποκλειστικά η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου