3 Δεκεμβρίου 2014

Aπάντηση στην "καμπάνια" της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το AIDS...


το κείμενο:

Η γνωστή σε όλες και όλους μας ΔΑΠάρα, η κυβερνητική παράταξη της ΝΔ μέσα στα πανεπιστήμια, συνηθίζει μια φορά κάθε χρόνο να θυμάται ότι υπάρχουν φορείς του AIDS και έρχεται στις σχολές μας εξοπλισμένη με πολλά προφυλακτικά και συμβουλές προκειμένου να προστατευθούμε από τον ιό.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε πολύ απλά είναι:
Να πάνε να πούνε στην κυβέρνησή τους να ανοίξει τα νοσοκομεία που έχει κλείσει και να εξασφαλίσει δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για όλους!
Δεν ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, είτε ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς, είτε όχι, με την πλήρη συμφωνία και τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας, υπέγραψαν την πλήρη διάλυση του δημοσίου συστήματος υγιείας.
Δεν ξεχνάμε, ότι αρχικά χρεωκόπησαν, σύμπτυξαν και εν τέλει διέλυσαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, δημιούργησαν τον ΕΟΠΠΥ, ο οποίος εξυπηρετούσε τους μισούς ασφαλισμένους σε σχέση με παλαιότερα, καθιέρωσαν την 5ευρη είσοδο στο νοσοκομείο και παράλληλα άφηναν ανεξέλεγκτους τους γιατρούς που ζητούσαν “φακελάκια” για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή όποιου δεν είχε την πολυτέλεια να πληρώσει. Οι ίδιοι ήταν που στη συνέχεια κατακερμάτισαν τελείως τον ΕΟΠΠΥ, αφήνοντας στο έλεός της μια ολόκληρη κοινωνία. Αυτοί υπό τις επιταγές της Τρόικας και του ΔΝΤ καθιέρωσαν τη συμμετοχή του 25% σε κάποια φάρμακα και την εξ ολοκλήρου πληρωμή σε άλλα, καθώς επίσης προσφάτως κατήργησαν τη δωρεάν εξέταση του τεστ ΠΑΠ. Ακόμη, έκλεισαν και συγχώνευσαν δεκάδες νοσοκομεία και ψυχιατρικές κλινικές, ενώ έχουν να προσλάβουν νοσοκομειακό προσωπικό από την επόχη του Νώε. 
Παράλληλα, φρόντιζαν είτε με επίσημα μνημόνια, είτε με άλλα μέτρα να μειώνουν μισθούς, συντάξεις, να αυξάνουν τα ποσοστά της ανεργίας και να άρουν κάθε κεκτημένο. Σε αυτό το πλαίσιο η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει οδηγηθεί είτε στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είτε στην οριακή επιβίωση. Τον προηγούμενο χρόνο είδαμε 2 διαφορετικά περιστατικά (τη 13χρονη Σάρα και την παρέα φοιτητών στη Λάρισα) όπου άνθρωποι πέθαναν στα σπίτια τους από μαγγάλια που άναβαν για να ζεσταθούν. Και μέσα σε όλα αυτά γυρνάμε σε προπολεμικές εποχές όπου κι ένα απλό κρύωμα μπορεί να σκοτώσει, καθώς χωρίς δημόσια και δωρεάν υγιεία και σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο επί της ουσίας δεν έχουμε πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Και τέλος, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Λοβέρδος πρώην υπουργός υγείας και νυν υπουργός παιδείας (να τον χαιρόμαστε!), στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, διαπόμπευσε προ διετίας οροθετικές γυναίκες σε ένα ακραίο παραλλήρημα σεξισμού και με την πλήρη συμφωνία και το χειροκρότημα της ΝΔ.
Και τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα λίγα παραδείγματα της πολιτικής που εκπροσωπεί η ΔΑΠ μέσα στα πανεπιστήμια. Κι αν σε κάποιες-ους φαίνεται συμπαθής η παράταξη αυτή και ωραία τα σφηνάκια που κερνάει στα πάρτυ που διοργανώνει, όπως ωραίες και οι εκδρομές της και οι σημειώσεις που απλόχερα μοιράζει στους ψηφοφόρους της, ας σκεφτούμε μια δεύτερη φορά ποιοι είναι αυτοί και πως έχουν συμβάλλει στην εδραίωση της βίαιης καθημερινότητας που βιώνουμε. Κι ας θυμηθούμε τι λένε και για το μέλλον του πανεπιστημίου: διαγραφές, αποκλεισμοί, ιδιωτικοποιήσεις-επιχειρηματικοποίηση, μαύρη κι απλήρωτη εργασία φοιτητών και εργαζομένων, ενώ παράλληλα κάνουν εκδηλώσεις με θέμα την παιδεία και όταν θυμούνται έρχονται στις συνελεύσεις μας για να τις διαλύσουν και ταυτόχρονα είναι αυτοί που πρώτοι θα υπερασπιστούν την κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και την απολιτικοποίηση των σχολών ακόμη κι αν αυτό σημαίνει τη διάλυση της ίδιας τους της παράταξης! Αυτοί λοιπόν ανοίγουν το δρόμο για να ελέγχουν οι επιχειρήσεις την πανεπιστημιακή έρευνα των φοιτητών και να καταλήξουμε (όπως συμβαίνει στο εξωτερικό) να γίνεται έρευνα σε τμήματα όπως η φαρμακευτική και η ιατρική και τα αποτελέσματά της να μη βγαίνουν στη δημοσιότητα, αλλά να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από την εταιρεία, αποκρύπτοντας έτσι από την κοινωνία θεμελιώδη, για την πρόοδο του συστήματος υγείας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, γνώση. Και μέσα σ’όλα αυτά να έρχονται στις σχολές μας και να παριστάνουν τους προστάτες “στη μάχη απέναντι στο AIDS”.

Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι νοιάζεστε και μη χύνετε κροκοδείλια δάκρυα, γιατί όχι απλά δε σας καίγεται καρφί, αλλά είστε αυτοί που οδηγείτε στο μαρασμό και τον κανιβαλλισμό μια ολόκληρη κοινωνία, την ίδια στιγμή που καταδικάζετε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. 

ΔΕ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΤΕ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΕ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου