23 Ιουλίου 2021

να καταργηθεί η ΕΒΕ!

 


Τις τελευταίες μέρες είδαμε τα αποτελέσματα άλλης μια πτυχής του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως Χρυσοχοΐδη, αυτή τη φορά της ελάχιστης βάσης εισαγωγής [ΕΒΕ] την οποία έχουν ορίσει οι σχολές υπό τις οδηγίες Υπουργείου. Η συγκεκριμένη πτυχή του νομοσχεδίου φανερώνει για άλλη μια φορά τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης στο σύγχρονο πανεπιστήμιο καθώς όχι μόνο από αυτό αποκλείονται χιλιάδες μαθητές/τριες αλλά αποκλείονται συγκεκριμένα όσοι/ες δεν έχουν τα κατάλληλα οικονομικά εφόδια για να ανταπεξέλθουν. Έτσι το σχολείο εντείνει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα του "εξεταστικού κάτεργου" και προετοιμάζει για ένα πανεπιστήμιο των λίγων, των εκλεκτών και των αρίστων, ενώ όσοι δεν καταφέρουν να μπουν σε αυτό θα προωθούνται στα ιδιωτικά κολέγια των διασπασμένων γνωστικών αντικειμένων και της κατάρτισης.
/ Να μην εφαρμοστεί καμία πτυχή του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου! Ούτε σκέψη για το νέο νομοσχέδιο που θα αποτελέσει βαθιά αντιδραστική τομή στο δημόσιο σχολείο.
/ Να καταργηθεί η ΕΒΕ. Αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν παιδεία για όλες-ους χωρίς ταξικούς φραγμούς, με πρόσβαση για όποιον-α το επιθυμεί.
/ Όχι στην εξίσωση των πτυχίων των δημόσιων παν/μίων με των ιδιωτικών κολεγίων. Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο που θα κατοχυρώνει όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα και θα είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά.
/ Έρευνα και γνώση για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου.
* να σημειωθεί ότι η αρχιτεκτονικές σχολές έχοντας βάλει ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα του γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου [τα οποία διδάσκονται σχεδόν κατά απόλυτο τρόπο σε ιδιωτικά φροντιστήρια και όχι στο δημόσιο σχολείο] αποκλείουν μαθητές/τριες που παρότι έχουν γράψει έως και άριστα στα υπόλοιπα μαθήματα "κόβονται" για λίγα μόρια καθώς οι βάσεις εκτινάχθηκαν από 10 σε 13 έως και 17!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου