8 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για την κατάληψη της νησίδας

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, σήμερα Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου προβήκαμε σε κατάληψη του χώρου της νησίδας ώστε να γίνονται οι εκτυπώσεις δωρεάν για όλους. Διεκδικούμε με αυτόν τον τρόπο, το πάγιο αίτημά μας σε δωρεάν εκτυπώσεις για όλους σε μόνιμη βάση, δικαίωμα το οποίο αναιρέθηκε με απόφαση του τμήματος την περασμένη χρονιά. Μάλιστα, ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουμε καταθέσει πολλές φορές το αίτημά μας, χωρίς βέβαια καμία ανταπόκριση. Όσον αφορά, την πεντάευρη κάρτα που δίνεται από πέρυσι [ανά ομάδα και ανά εργαστήριο σε ένα εξάμηνο!], αποδεικνύεται καθημερινά από τις ίδιες τις απαιτήσεις των μαθημάτων ότι είναι ελάχιστη σε σχέση με τα συνολικά έξοδα που καλούμαστε να καταβάλουμε.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της κατάληψης και αφού είχαμε ενημερώσει το προσωπικό της νησίδας, δώθηκε εντολή από τον πρόεδρο κ. Καλογήρου, να κλείσει η νησίδα έτσι απλά και σε αντιπαράθεση με την απόφαση του Συλλόγου. Με αυτή τη στάση, γίνεται ξεκάθαρο πως το τμήμα δε λαμβάνει σε κανένα βαθμό υπόψη τις αποφάσεις του συλλόγου, ίσα ίσα που προσπαθεί να τις μπλοκάρει. Άλλωστε φαίνεται να ιεραρχεί το παραπάνω περισσότερο από το να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας που στην τελική αφορούν τις άμεσες ανάγκες μας, ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε. Έχει αποδειχθεί μάλιστα πολλάκις ότι το τμήμα επιλέγει να δαπανά τα -ούτως ή άλλως ελάχιστα- χρήματα που παίρνει, σε συνέδρια, ταξίδια καθηγητών και πανάκριβα μηχανήματα 3D, που είναι απαραίτητα για την “καλή εικόνα” του τμήματος, αντί αρχικά να προσπαθεί να εξασφαλίσει την κάλυψη των βασικών αναγκών των φοιτητών (σε υλικά, εκτυπώσεις κλπ).

ΥΓ. Δε θα εκπλαγούμε σε καμία περίπτωση αν σε ανακοίνωσή του το τμήμα ταυτίσει το κλείσιμο της νησίδας, που το ίδιο αποφάσισε, με την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης. Η κατάληψη της νησίδας για εμάς, σημαίνει ότι θα είναι ανοιχτή και θα μπορούν να εκτυπώνουν όλοι δωρεάν!

Σύλλογος Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου