7 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


Η απεργία για εμάς δεν είναι υπόθεση λίγων ωρών, δηλαδή δεν ξεκινάει και τελειώνει στην πορεία. Μπορεί ο κρατικοεργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όλα αυτά τα χρόνια και μετά από 3 μνημόνια, ασφαλιστικό κλπ να μας έχει κάνει να πιστεύουμε πως η απεργία είναι μια εκτόνωση για να μην περάσουν τα μέτρα αμαχητί, όμως εμείς παλεύουμε για ένα άλλο εργατικό κίνημα, με άλλες δομές, σωματεία ταξικά, που δε θα συμβιβάζεται.
Γι' αυτό στηρίζουμε την προσπάθεια συγκρότησης του ανεξάρτητου ταξικού κέντρου αγώνα και τις δυνάμεις που το απαρτίζουν στο σήμερα και συμμετέχουμε στην απεργιακή πορεία στην ΚΑΜΑΡΑ στις 10 πμ μαζί με την Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Μετά την πορεία δεν γυρνάμε σπίτια μας, ούτε καταναλώνουμε, δείχνοντας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που η εργοδοσία ενδεχομένως δε τους επιτρέπει καν να απεργήσουν, αλλά οργανώνουμε το χρόνο μας συλλογικά, συζητάμε και προβληματιζόμαστε και ζωντανεύουμε εκείνους τους χώρους που λειτουργούν σε κάθε μάχη ως κέντρα αγώνα.
Έτσι επιστρέφουμε στο ΚΑΜΑΡΑΚΙ του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής, φέρνουμε φαγητό από το σπίτι τρώμε συλλογικά, ακούμε ωραία μουσική, κόντρα στην απομόνωση και την εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Παράληλα, θέλουμε όλο το επόμενο διάστημα να κάνουμε συνελεύσεις, να συναντηθούν όλα τα πληττόμενα κομμάτια (εργαζόμενοι/ες, μετανάστ(ρι)ες, φοιτητ(ρι)ες, άνεργες/οι κλπ) σε συνελεύσεις, σε επιτροπές αγώνα κ.α. Θέλουμε να μη δώσουμε απλά "μια ακόμη μάχη" αλλά να χαράξουμε το δρόμο της ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου