13 Νοεμβρίου 2020

εκκένωση κάτω Πολυτεχνείου / Αθήνα


Πριν λίγη ώρα ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ εκκένωσαν το Πολυτεχνείο στην Αθήνα, όπου αγωνίστ(ρι)ες βρίσκονταν μέσα από χθες για να σπάσουν το λοκ-άουτ που είχε ορίσει η Πρυτανεία του ΕΜΠ σχετικά με την 17 Νοέμβρη. Έχουν γίνει 24 συλλήψεις.

Συγχρόνως, οι μπάτσοι έχουν μαζευτεί και στο πάνω πολυτεχνείο, όπου πραγματοποιείται από πριν κατάληψη της πρυτανείας για τον ίδιο λόγο.
Επιπλέον, μπάτσοι βρίσκονται συνεχώς και πέριξ του ΑΠΘ, και σύμφωνα με καθεστωτικά ΜΜΕ είναι και αυτοί έτοιμοι να δράσουν σε αντίστοιχη κατάσταση.
Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος με αφορμή τον κορονοϊό, τον οποίο είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, δημιουργεί με λοκνταουνς και νέα χυδαία μη επιστημονικά μέτρα ένα συνολικό περιβάλλον καταστολής και πειθάρχησης νεολαίας, εργαζόμενων, ανέργων και γενικότερα κάθε ασύμμετρης, σύμφωνα με την κυβέρνηση, κοινωνικής "απειλής". Μέσα σε αυτήν την κατάσταση προσπαθεί να περάσει ακόμα περαιτέρω απάνθρωπες αναδιαρθρώσεις σε εργασία, παιδεία και στην κοινωνική ζωή εν γένει, έτσι ώστε κλεισμένοι και πειθαρχημένοι μέσα στα σπίτια μας, να μην μπορούμε να αντιδράσουμε. Και αν προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε η απάντηση είναι καταστολή, ξύλο, συλλήψεις.
Ας τους γίνει ξεκάθαρο. Ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας σταματάνε. Κάθε τέτοια κίνηση της κυβέρνησης απλά κάνει ακόμα σαφέστερο τον ρόλο της, αλλά συγχρόνως και τον δικό μας:
Νεολαία, εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι και μετανάστριες θα βρεθούμε εναντίον τους και τώρα αλλά και κάθε μέρα. Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ.
ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΊΑ, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου