18 Νοεμβρίου 2020

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ / ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη σημερινή αντιιμπεριαλιστική - αντικυβερνητική διαδήλωση για το Πολυτεχνείο σπάζοντας την απαγόρευση ενώ έδωσαν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα κόντρα στην καταστολή, ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών και τόνισαν για άλλη μία φορά πόσο επίκαιρα παραμένουν τα συνθήματα του Πολυτεχνείου στις σημερινές συνθήκες πανδημίας, φωνάζοντας ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τηρούνταν με υπευθυνότητα όλες οι απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας από το σύνολο των διαδηλωτών, που βρίσκονταν στην οδό Τσιμισκή. Η αστυνομία περικύκλωσε την πορεία και απαγόρευσε την κίνησή της προς το Αμερικάνικο προξενείο, ενώ πολύ γρήγορα έσφιξε τον κλοιό σπρώχνοντας τους διαδηλωτές και δημιουργώντας μία ασφυκτική συνθήκη, κατά την οποία παραβιαζόταν η υγειονομική προστασία, καθώς ήταν αδύνατο να κρατηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία όλων μας.

Οι μπάτσοι προχώρησαν άμεσα σε επιβολή 100 περίπου προστίμων, ενώ απειλούσαν για συλλήψεις και προσαγωγές αγωνιστών, εργαζομένων και φοιτητών, τις οποίες και πραγματοποίησαν, την ίδια στιγμή που κρατούσαν εγκλωβισμένες διαδηλώτ[ρι]ες και απαγόρευαν στον κόσμο να αποχωρήσει από το σημείο.
Καθόλη τη διάρκεια ακούγονταν δυναμικά με υψωμένες τις γροθιές, τα συνθήματα της πορείας. Τα ίδια συνθήματα που ακούστηκαν σήμερα σε πολλές πόλεις από χιλιάδες ανθρώπων, που δεν τρομοκρατούνται αλλά αγωνίζονται καθημερινά για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, παίρνουν τη ζωή και τον αγώνα στα χέρια τους, για έναν κόσμο των αναγκών μας, έναν κόσμο που μας χωράει όλες και όλους. Η καταστολή αφορά τον καθένα και την καθεμία που αγωνίζεται που δείχνει αλληλεγγύη, που πολεμάει την θανατοπολιτική τους. Τα σχέδιά τους θα ανατραπούν στον δρόμο, γιατί ο δικός τους φόβος είναι εμφανής αλλά ο δικός μας έχει σπάσει!

Απαιτούμε να αφεθεί ελεύθερος/η κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου