22 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση για τη συνέλευση του ΣΣΑ

Σήμερα η συνέλευση του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχ/κής δεν πραγματοποιήθηκε, γιατί δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός φοιτητών/τριών.


Παρόλα αυτά, όσες/όσοι βρισκόμασταν εκεί είπαμε αύριο (Παρασκεύη) στις 11 να μαζευτούμε (καμαράκι συλλόγου/τρίγωνο) και να πάμε στον πρόεδρο του τμήματος να καταθέσουμε μερικά από τα προβλήματα της σχολής, σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών συνολικά (και πιο συγκεκριμένα με ζητήματα όπως η συντήρηση και αποκατάσταση, οι δηλώσεις μαθημάτων, οι συμπτύξεις ιστοριών-θεωριών), τα έξοδα της σχολής κλπ.

Προφανώς, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα 
(υποχρηματοδότηση με δηλώσεις Λαόπουλου για δίδακτρα, υποστελέχωση, διασπάσεις αντικειμένων και πτυχίων, μνημόνια κλπ) δε μπορούν να επιλυθούν με μεμονωμένες κινήσεις, αλλά χρειάζονται συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, αγωνιστικές αποφάσεις και υλοποίησή τους από τον κόσμο των συλλόγων χωρίς ανάθεση της δράσης σε "κάποιους αγωνιστές".

Ήδη διάφοροι σύλλογοι σε όλο το ΑΠΘ έχουν κάνει γενικές συνελεύσεις και έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις. Μάλιστα σήμερα πραγματοποιήθηκε μια πρώτη κινητοποίηση από τους συλλόγους αυτούς στον πρύτανη για το ζήτημα της λέσχης (ουρές, εργολαβία, έλεγχοι στην είσοδο και αποκλεισμοί), των εστιών (που δέχονται ελάχιστους κλπ) και συνολικά της φοιτητικής μέριμνας και της υποχρηματοδότησης. Επίσης, εκτός από τις αποφάσεις των συλλόγων κατατέθηκαν και ψηφίσματα-καταγγελίες των συλλόγων ενάντια τη λογική της λειτουργίας του πανεπιστημίου με επιχειρηματικά κριτήρια και τον αποκλεισμό επί της ουσίας από την εκπαίδευση όσων δε έχουν να πληρώσουν (βλ. δηλώσεις Λαόπουλου).

Για όλα τα παραπάνω, προκειμένου να αποτελέσουμε κι εμείς ενεργό κομμάτι του αγώνα για ένα άλλο παρόν και μέλλον τόσο του πανεπιστημίου, όσο και της προοπτική μας μετά από αυτό, να είμαστε όλες και όλοι αύριο στις 11 στην κινητοποίηση στον πρόεδρο του τμήματος και ακόμη περισσότερο να είμαστε όλες και όλοι στην επόμενη γενική συνέλευση του συλλόγου μας, όποτε αυτή οριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου