20 Μαρτίου 2014

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα κρατούμενο Kadir Kaya


Διαμαρτυρόμαστε για την στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους αγωνιστές από την Τουρκία που ζουν στην Ελλάδα ως πολιτικοί πρόσφυγες. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξαπολυθεί μια συστηματική επίθεση ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία. Συγκεκριμένα έχουμε: έφοδοι της Αστυνομίας σε σπίτια και χώρους εργασίας, έφοδοι σε πολιτικά γραφεία και στέκια, συνεχής παρακολούθηση αγωνιστών, προσαγωγές, συλλήψεις, παρεμπόδιση δημόσιας πολιτικής δράσης, ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια στα ελληνικά κρατητήρια, δικαστικές διώξεις, έκδοση αγωνιστών σε ευρωπαϊκές χώρες, προσπάθεια έκδοσης αγωνιστών στην Τουρκία όπου το μέλλον τους θα είναι τα βασανιστήρια, η πολύχρονη φυλάκιση, η εξόντωση.


"Αυτή είναι λοιπόν η "Ελληνική Δημοκρατία;", αναρωτιόμαστε. 
Αυτό που γράφτηκε στον Τύπο, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως, περί μυστικής συμφωνίας Σαμαρά-Ερντογάν, επιβεβαιώνεται στην πράξη. Αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας ήταν η απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά και η παράδοσή του στην Τουρκία. Τον απήγαγαν στην οδό Σόλωνος πράκτορες (σε συνεργασία από ΕΥΠ-ΜΙΤ-CIA) και την άλλη ημέρα τον παρουσίασε η Τούρκικη Αστυνομία στην Ινσταμπούλ.  
Μέσα στο 2013 για 13 αγωνιστές από την Τουρκία, που ζουν στην Ελλάδα υπό καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα, βγήκε διεθνές ένταλμα σύλληψης με αίτηση για έκδοση στην Τουρκία. Ευτυχώς τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν όλες τις αιτήσεις. Από τις αρχές του 2014 οι διώξεις συνεχίζονται. Παράλληλα, τα ΜΜΕ συνδράμουν σε αυτές τις διώξεις καλλιεργώντας ένα κλίμα "αντι-τρομοκρατικής" υστερίας σε βάρος των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Η πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι η σύλληψη και με συνωμοσία η φυλάκιση του Κοσάρ Χασάν (Τσετίν), ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, είναι στην Ελλάδα 25 χρόνια και έχει καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα εδώ και 20 χρόνια.
Είμαστε ανήσυχοι γι' αυτές τις επιθέσεις του ελληνικού κράτους. Είμαστε ανήσυχοι και για έναν ακόμη λόγο, οι επιθέσεις στους αγωνιστές από την Τουρκία γίνονται την ίδια ώρα που έχει εξαπολυθεί μια αντίστοιχη επίθεση στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.
Άλλη μια τέτοια επίθεση είναι και αυτή του Τούρκου αγωνιστή Kadir Kaya, του οποίου ζητείται η έκδοση στην Τουρκία. Ο Kadir Kaya είναι αιτών πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα εδώ και 9 χρόνια και το αίτημα του για χορήγηση πολιτικού ασύλου δεν έχει απαντηθεί ακόμη. Έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67 %, καθώς ήταν απεργός πείνας στις φυλακές της Τουρκίας και αποφυλακίσθηκε με απόφαση της επιτροπής ιατροδικαστών καθώς κινδύνευσε η ζωή του. Πάσχει έκτοτε από το σύνδρομο Wernicke-Korsakoff, το οποίο παρουσιάζει συγγενή συμπτώματα με τη σχιζοφρένεια και βρίσκεται υπό συνεχή ιατροφαρμακευτική αγωγή. Και για τον Kadir το διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Τουρκία εκδόθηκε το χειμώνα του 2013 ενώ βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 9 χρόνια.(τώρα θυμήθηκε η Τουρκία να τον ζητήσει και αυτόν όπως και τους υπόλοιπους).Ο Kadir είναι μέλος της "Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν " και δεν κατηγορείται στην Ελλάδα για κανένα αδίκημα.

Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας, δηλώνουμε και απαιτούμε: 

- Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αγωνιστών πολιτικών προσφύγων. Καμία έκδοση στην Τουρκία. Να σταματήσει η "αντι-τρομοκρατική" συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία και την Αμερική .
-Απαλλαγή του Kadir Kaya από όλες τις κατηγορίες. Να μην εκδοθεί ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος αγωνιστής στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας.
- Άμεση απελευθέρωση του HASAN  KOSAR (Τσετίν) που φυλακίστηκε χωρίς κανένα λόγο.
- Να συγκεντρωθούν όλοι οι Τούρκοι αγωνιστές που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Ελλάδα, σε μία φυλακή. Ο διασκορπισμός τους αποτελεί μια ακόμη επίθεση στα δικαιώματά τους και στον αγώνα τους.

-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου