6 Απριλίου 2021

καταγγελία για στοχοποίηση αγωνιστ[ρι]ών

 "κνίτες και εαακίτες με ματωμένες μύτες"

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές στοχοποίησης αγωνιστ[ρι]ών του κινήματος με συνθήματα στους τοίχους εντός του κάμπους του ΑΠΘ. Εδώ και πάνω από ένα μήνα το φοιτητικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις και συντονιστικά, πορείες και καταλήψεις έχει δώσει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης, παλεύοντας για ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και του συνόλου της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης μέσω της ΕΕ-Μπολόνια-ΟΟΣΑ, παλεύοντας για μόρφωση-δουλειά-υγεία-ελευθερίες στο ύψος των κοινωνικών αναγκών.
Όσο το κράτος επιτίθεται με κάθε τρόπο στις συλλογικές δομές και διεκδικήσεις [από τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι τα σωματεία], το φοιτητικό, εργατικό και ευρύτερα το νεολαιίστικο κίνημα παλεύει για την προστασία αυτών των δομών, την ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική δράση εντός του ασύλου, το άνοιγμά του σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία με πολιτική και πολιτιστική δράση. Σε αυτό το άσυλο δεν χωράει η στοχοποίηση πολιτικών οργανώσεων που αντιμάχονται την αστική πολιτική, δεν χωράει η στοχοποίηση κομμουνιστ[ρι]ών και αριστερών που βρίσκονται χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην αστική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και στην συνολικότερη διάλυση και εκμετάλλευση των ζωών μας. Να κάνουμε ξεκάθαρο, ως σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τονίζουμε πως για να γίνει το φοιτητικό κίνημα επικίνδυνο στην σημερινή εποχή και να αποτελέσει πυροδότη ευρύτερων κοινωνικών εξελίξεων και ξεσπασμάτων δεν μπορεί να βρίσκει τον εχθρό εντός αγωνιστικών ρευμάτων και οργανώσεων του κινήματος αλλά πρέπει να έχει στραμμένα τα μάτια προς τα έξω, προς τον εχθρό που δεν είναι άλλος από τις αστικές κυβερνήσεις και τις δολοφονικές πολιτικές τους [από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη ΝΔ]. Η πολιτική διαπάλη σε ένα φοιτητικό κίνημα είναι πάντα αναγκαία όπως αντίστοιχα και η κοινή δράση αγωνιστ[ρι]ών. Εξίσου αναγκαία και ανεμπόδιστη πρέπει να είναι και η πολιτική έκφραση πολιτικών οργανώσεων και σχημάτων που αντιτάσσονται στην κυβερνητική πολιτική, μέσα από πολιτικές εκδηλώσεις και δράσεις.
Το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό, ούτε οι μπάτσοι μας βγάλανε εκτός του, ούτε θα μας βγάλουν κάποιοι "ανώνυμοι" συγγραφείς που μας στοχοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου