8 Απριλίου 2021

Με αφορμή το τρανσφοβικό περιστατικό στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητ(ρι)ών Ψυχολογίας ΑΠΘ στις 3/3/2021

Με αφορμή το τρανσφοβικό περιστατικό στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητ(ρι)ών Ψυχολογίας ΑΠΘ στις 3/3/2021, ως Επιτροπή Αγώνα_ΕΑΑΚ καταγγέλλουμε οποιαδήποτε ρατσιστική, σεξιστική, τρανσφοβική συμπεριφορά και οποιαδήποτε συμπεριφορά αναπαράγει οποιασδήποτε μορφής καταπίεση.

Εμείς πιστεύουμε πως το σύγχρονο φοιτητικό κίνημα οφείλει να βλέπει την καταπίεση του σεξισμού, της έμφυλης καταπίεσης, της ομοφοβίας, της τρανφοβίας και να παλεύει για την άρση της σε κάθε τους μορφή και έκφραση. Συγκεκριμένα, Η ΕΑΑΚ που εδώ και 30 χρόνια είναι δοσμένη στη μάχη για τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, που αντιπαρατίθεται με την αστική πολιτική και τις κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να τάσσσεται από θέση αρχής ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, φυλετική, έμφυλη, ταξική. Τέτοιου είδους πρακτικές στέκονται ενάντια στη συγκρότηση του σύγχρονου, μαχητικού και ανατρεπτικού κινήματος της εποχής μας, ενσωματώνουν την κυρίαρχη αφήγηση περί φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας και αναπαράγουν συστήματα καταπίεσης αιώνων.
Το φοιτητικό κίνημα για το οποίο παλεύουμε οφείλει να μη δείχνει καμία ανοχή απέναντι σε όλες τις εκφάνσεις της έμφυλης καταπίεσης και να λειτουργεί σαν ασπίδα για τις γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα που γίνονται στόχος πάσης φύσεων σεξιστικών επιθέσεων και παρενοχλήσεων. Επιδιώκουμε να ανοίξει πλατιά το ζήτημα της έμφυλης καταπίεσης μέσα στους φοιτητικούς μας συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου