15 Απριλίου 2020

// ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ //

Μπορεί να φαίνεται ότι τα πάντα έχουν σταματήσει, ωστόσο οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε κάθε πτυχή της ζωής μας, συνεχίζουν ακατάπαυστες.
Στην Ελλάδα αυτό μπορεί να σημαίνει αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση (που κατατίθεται αύριο), αντιδραστικές διατάξεις σχετικά με την εργασία, απολύσεις, ποινικοποίηση πολιτικής δράσης και πάει λέγοντας..
Στην Πολωνία, η επίθεση αυτή μεταφράζεται στην αυριανή κατάθεση νομοσχεδίου που απαγορεύει περιπτώσεις αμβλώσεων -που επιτρέπονται ακόμη από τον νόμο- και αφορούν περιπτώσεις σοβαρών δυσμορφιών του εμβρύου αλλά και περιορισμό της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πλήρη κατάργηση της έκτρωσης και συνεχίζοντας μια πολιτική ποινικοποίησής της.

Απέναντι σε αυτήν καταπιεστική και περιοριστική απόφαση χθες (Τρίτη 14/4/20) πολλές δεκάδες γυναίκες με αυτοκίνητα, ποδήλατα και πεζές, παραβίασαν την απαγόρευση των συναθροίσεων και έκλεισαν τους δρόμους σε κεντρική συνοικία της Βαρσοβίας για να διαδηλώσουν.
γιατί όσο η επίθεση συνεχίζεται, τόσο θα βγαίνουμε στους δρόμους, ενάντια σε κάθε απαγόρευση, ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης.
// ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ //
"𝙖𝙫𝙤𝙧𝙩𝙚𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙡𝙚́𝙜𝙖𝙡 𝙜𝙧𝙖𝙩𝙪𝙞𝙩 𝙚𝙩 𝙨𝙪̂𝙧 𝙥𝙤𝙪𝙧 𝙩𝙤𝙪𝙩𝙚𝙨"
[φωτογραφία από την φετινή απεργία της 8ης Μάρτη στην Βαρσοβία]

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου