11 Δεκεμβρίου 2017

Όλες|όλοι στην Πανεργατική Απεργία, στην Καμάρα!

Θέλουν να κάνουν την απεργία παράνομη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη τροπολογία με την οποία στην ουσία περιστέλλει και ακυρώνει το δικαίωμα στην απεργία. Η τροπολογία αυτή μπορεί να αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, παρ’ όλα αυτά θα έρθει να κατατεθεί τις επόμενες μέρες ως νόμος προς ψήφιση.
Η τροπολογία αφορά στα πρωτοβάθμια σωματεία και ορίζει ότι για την κήρυξη απεργίας απαιτείται το 50% +1 των οικονομικά ενεργών μελών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΣΕΒ και οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από την βάση των εργαζόμενων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες. Γι αυτό και η τροπολογία αφήνει στο απυρόβλητο τον γραφειοκρατικό υποταγμένο συνδικαλισμό.
Η κυβέρνηση προωθώντας με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της ΕΕ, του ΔΝΤ, της εργοδοσίας και του κεφαλαίου προσπαθεί με κάθε τρόπο να κλείσει όσο πιο άμεσα γίνεται όλο το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων της 3ης αξιολόγησης, για να συνεχίσει την βάρβαρη πολιτική της, που έχει ως προϋπόθεση το κτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Το ρεσιτάλ του αυταρχισμού πάει πλάι πλάι με την στήριξη των εργοδοτών, απαλάσσοντας τους από την αυτοδίκαιη αποζημίωση του εργαζόμενου σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. Όλα αυτά την στιγμή που μια ακόμα εργατική δολοφονία στον Δήμο Ζωγράφου έρχεται να συμπληρώσει τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ
Όλοι/όλες στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:30 στην Καμάρα

*Στο κάλεσμα της Καμάρας έχουν πάρει απόφαση να συμμετέχουν κομμάτια που έχουν παίξει πρωτοπόρο ρόλο στο εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης. Εμείς από την μεριά μας καλούμε όλα τα κομμάτια της εργασιακής περιπλάνησης, όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, όλους τους εργαζομένους που νιώθουν ότι δεν καλύπτονται από τους «αγώνες» που απλά ξεφουσκώνουν τη λαϊκή οργή να στηρίξουν το μπλοκ της Καμάρας με σκοπό τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ταξικού κέντρου αγώνα εργατών που δε θα αρκείται στο να βάζει αναχώματα, αλλά θα δώσει μια νέα προοπτική για τις δυνάμεις της εργασίας, της ανεργίας και της επισφάλειας.

Καλούμε όλο τον κόσμο της σχολής να βγει μαζικά στο δρόμο ενάντια στη νέα αξιολόγηση και στα νέα μέτρα που φέρνει, καθιστώντας την καθημερινότητα έναν συνεχή αγώνα για επιβίωση. Όχι μόνο επειδή είμαστε μελλοντικοί-ες εργαζόμενοι-ες που θα ζήσουν στο πετσί τους τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, όχι μόνο επειδή πολλοί-ες από εμάς ήδη δουλεύουν σε σκληρές συνθήκες για να μπορέσουν να σπουδάσουν, αλλά επειδή η επίθεση διεξάγεται ενιαία σε όλα τα μέτωπα και επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Άρα και η δική μας απάντηση πρέπει να είναι ενιαία, με την περιγραφή μιας άλλης ζωής που θα αντανακλάται από τους αγώνες του σήμερα!

Φοβούνται τους ‘’σεισμούς’’ που μέλλονται να έρθουν…

Την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της 3ης αξιολόγησης πάνω στα συσσωρευμένα αντιλαϊκά μέτρα μιας επταετίας μνημονίων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου