15 Μαρτίου 2016

Περί προσφυγικών ροών....

 

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ
ΘΑΝΑΤΟ & ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ούτε hot spots, ούτε relocation camps, ούτε κέντρα κράτησης*

Αυτές οι τραγικές εικόνες δεν προέρχονται από ταινία, ούτε από κάποια χώρα πολύ πολύ μακρινή. Είναι εικόνες λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη και είναι το πραγματικό αποτέλεσμα του πολέμου. 

Όσοι/ες γλυτώνουν το θάνατο στις εμπόλεμες ζώνες, όσες/οι γλυτώνουν τον πνιγμό στις θάλασσες του Αιγαίου, στο φράχτη του Έβρου, όσες/οι επιβίωσαν τα δικτατορικά καθεστώτα, το θρησκευτικό ολοκληρωτισμό, την εξαθλίωση που επιβάλλει η Δύση στη Μέση Ανατολή, καταλήγουν στα διάφορα hot spot ή relocation camp ή κέντρα κράτησης. Φυσικά καμία από αυτές τις υποδομές δεν είναι υποδομή φιλοξενίας. Είναι απλά καλύτερες ή χειρότερες εκδοχές μιας φυλακής. 


Μπροστά σε τέτοιες εικόνες δε μπορούμε να στεκόμαστε λες και είμαστε αμέτοχοι θεατές σε ένα αποκρουστικό έργο. Εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι που βιώνουμε την καταπίεση, την ανεργία, που πληρώνουμε την κρίση που δε δημιουργήσαμε. Εμείς είμαστε αυτές/οι που μπορούν να αλλάξουν αυτή την εικόνα του κόσμου. όχι με ευχές, παρακάλια και φιλανθρωπία για να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι. Αλλά δείχνοντας πραγματική ταξική αλληλεγγύη σε εκείνους που βιώνουν την επίθεση πιο σκληρά από όλες/ους μας και δίνοντας μάχη για τη συνολική ανατροπή της.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ
_καμία συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ)
_καμία στρατιωτικοποίηση των συνόρων

*ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
_ανοιχτές δημόσιες δομές φιλοξενείας στα κέντρα των πόλεων κι όχι
περιθωριοποιημένες
ΧΤΙΖΟΥΜΕ:
_δομές αλληλεγγύης
(Ορφανοτροφείο, Νοταρά κλπ)

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ,
ΧΑΡΤΙΑ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου