Η επιθετική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται αμείωτη και στο όραμα της υποσχόμενης «ανάπτυξης» προστίθενται συνεχώς άνεργοι, διαθέσιμοι εργαζόμενοι προς απόλυση, συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων. Προωθούνται μέτρα «έκτακτης ανάγκης» που στην ουσία παγιώνουν μια προσωρινότητα ως κυρίαρχο εργατικό θεσμό που επιβάλει την ευελιξία, την κινητικότητα, τη δουλεία χωρίς αμοιβή, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στάση της κυβέρνησης σε ότι αφορά το θέμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων. H Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, αφού εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια της διαθεσιμότητας ενός μεγάλου αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων, στη συνέχεια υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα, εμφανίζοντας μία “διαφωνία” μεταξύ Υπ. Παιδείας και Μεταρρύθμισης, απειλώντας τους ξανά με απολύσεις.
Η ίδια αυτή πολιτική δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον τομέα της παιδείας, και μάλιστα την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο βασικός κορμός της πολιτικής αρθρώνεται από τη μία στην μείωση του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων, από την άλλη στην ψήφιση των νέων Οργανισμών των Ιδρυμάτων, οι οποίοι προωθούν την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων στην κατεύθυνση του νόμου Διαμαντοπούλου.
Συγκεκριμένα για τις μεταπτυχιακές σπουδές, η απόφαση της ΕΔΕ ΔΠΜΣ, που υιοθετείται στη βάση «της επικείμενης αναμόρφωσης του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΠΜΣ προβλέπει: την αναίρεση της δυνατότητας επανεγγραφής στους φοιτητές προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, την αυστηρότερη αξιολόγηση των αιτήσεων παράτασης σπουδών ή διακοπής φοίτησης, την απονομή «απλών πιστοποιητικών παρακολούθησης» αντί Μ.Δ.Ε. σε περίπτωση που υπερβληθεί η μέγιστη χρονική διάρκεια σπουδών.
Σε μια περίοδο έντασης των συνεπειών της κρίσης, σε μία ακαδημαϊκή χρονιά που η «ομαλότητα» δεν αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό, σε ένα πανεπιστήμιο που η έλλειψη διοικητικού προσωπικού είναι εμφανής και σε ένα μεταπτυχιακό που υποτίθεται ότι απευθύνεται και σε εργαζόμενους, το παραπάνω πλαίσιο διεξαγωγής των σπουδών θέτει αυστηρούς περιορισμούς δυσχεραίνοντας τους όρους φοίτησης και αποκλείει συναδέλφους μας.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία, υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου και άρα, μεταξύ άλλων, και την ποιότητα των σπουδών μας.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων γιατί στο μέχρι τώρα διάστημα της φοίτησής μας στο ΔΠΜΣ ήταν αισθητή η δυσλειτουργία της Σχολής λόγω της έλλειψης του διοικητικού προσωπικού. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη λειτουργία της βιβλιοθήκης μέχρι τις 15:00, χρονικό διάστημα που δεν συμπίπτει με τις ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων του μεταπτυχιακού.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων γιατί πέρα από μεταπτυχιακοί φοιτητές είμαστε και άνεργοι, χαμηλόμισθοι, ανασφάλιστοι και επισφαλώς εργαζόμενοι.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των διοικητικών υπαλλήλων.
Δηλώνουμε την έμπρακτη στήριξή μας στον αγώνα τους με Κατάληψη του τμήματος των Μεταπτυχιακών σπουδών και αποχή από τις εκπαιδευτικές λειτουργίες του Μεταπτυχιακού, μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση.
Καλούμε σε Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 24/6 στις 18:30
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου