8 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ του Σ.Σ.Α. για τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Χανίων

[ πέρασε στη Γενική Συνέλευση του Σ.Σ.Α. στις 8/10/13 ]

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΠΘ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, κι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι το ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 18 Αυγούστου, μαθεύτηκε από ανεπίσημες πηγές και πέρα από διαφανείς διαδικασίες ότι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα ξεκινήσει η μετακόμιση αλλά και η κατεδάφιση κομματιών της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Έτσι, την Τρίτη, 6 Αυγούστου στις 9.00 π.μ. εμφανίστηκαν έξω από τη Γαλλική Σχολή ο αρμόδιος καθηγητής επί του θέματος και η τεχνική υπηρεσία ούτως ώστε να προχωρήσουν προς τις παραπάνω κινήσεις, ακολουθώντας τις εντολές τις πρυτανείας και του συμβουλίου διοίκησης. Μέλη του συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτονικής, αλλά και άλλοι φοιτητές του Πολυτεχνείου βρέθηκαν εκεί με σκοπό να τους εμποδίσουν, όπως και έγινε, ανανεώνοντας όμως το “ραντεβού” τους για την επόμενη μέρα! Το σχέδιο αυτό, από τη μεριά της διοίκησης, καλλιεργείται το διάστημα των τελευταίων μηνών, γεγονός που έχει οδηγήσει τους φοιτητές τη σχολής να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση.
Η αδιαφορία για την επαρκή χρηματοδότηση για τις ανάγκες των φοιτητών, η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, η παράκαμψη αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Τμήματος από την πρυτανεία, οι στοχευμένες αλλαγές στο προσωπικό, η παρεμπόδιση διορισμού καθηγητών (ενώ υπάρχει έλλειψη), η καθαίρεση του προέδρου του τμήματος, η ανάληψη καθηκόντων από τον ίδιο τον πρύτανη και πολλά ακόμη, συνθέτουν ένα σχέδιο διάλυσης της Αρχιτεκτονικής Σχολής που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Η ανακοίνωση της πρυτανείας για την άμεση απομάκρυνση του τμήματος από τη Γαλλική Σχολή, παρακάμπτοντας την ύπαρξη συγκεκριμένων οργάνων χωρίς να υπάρξει συζήτηση και χωρίς την ενημέρωση του συλλόγου φοιτητών, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο του συλλόγου φοιτητών, όσο και των συλλόγων Αρχιτεκτόνων Κρήτης και μεγάλης μερίδας της κοινωνίας των Χανίων.


Ο αυταρχισμός της πρυτανείας και του συμβουλίου διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι ένα δείγμα της λειτουργίας των πανεπιστημίων τα επόμενα χρόνια. Πανεπιστημίων που θα διοικούνται από τεχνοκράτες, που θα κινούνται με βάση το κέρδος και θα αδιαφορούν για τις ανάγκες των φοιτητών και την καλλιέργεια των γνώσεών τους. Αυτό θα είναι το πανεπιστήμιο της ΕΕ.
Οι εσπευσμένες κινήσεις από μεριά της διοίκησης να ξεκινήσει η μεταφορά και η κατεδάφιση μέσα στην περίοδο που το ίδρυμα θεωρείται κι επίσημα κλειστό, αποδεικνύει πόσο φοβούνται τις διαθέσεις των φοιτητών που παλεύουν για τις ανάγκες τους. Η μαζικότερη συνέλευση του συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτονικής των τελευταίων χρόνων και το ενδεχόμενο να προβούν σε καταλήψεις, τους πανικόβαλε.
ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ: Από εδώ και πέρα, όποιος βρίσκεται με τη μεριά τους, θα μας έχει απέναντί του! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Χανίων και καλούμε τους φοιτητές να μην υποχωρήσουν βήμα από τις απαιτήσεις τους, να προστατεύσουν το χώρο τους και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους μαζί με όσους καθηγητές, εργαζομένους και κατοίκους των Χανίων μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ.
ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ!

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΥΛΙΚΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου