2 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης για μπλοκάρισμα διαδικασίας του Συμβουλίου ΙδρύματοςΤην Πέμπτη (26/9/2013) μέλη των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ παρευρέθησαν στον τόπο συνεδρίασης του συμβουλίου ιδρύματος με στόχο το μπλοκάρισμα της διαδικασίας του . Πρόκειται για όργανο αποτελούμενο από καθηγητές που έσπευσαν να ταχθούν υπέρ του νόμου διαμαντοπούλου και την οριστική διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, όπως ακριβώς ορίζουν οι συνθήκες της ΕΕ, και από μέλη του επιχειρηματικού κόσμου που στόχο έχουν να συμβάλλουν στο ξεπούλημα οποιουδήποτε κερδοφόρου τομέα του δημοσίου δωρεάν πανεπιστημίουδυσχαιρένοντας ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρυμένη οικονομική κατάσταση των φοιτητών και υποτάσσοντας ακόμη περισσότερο τις λειτουργίες του πανεπιστημίου στην αγορά. Παράλληλα μιλάμε για ένα πλήρως αντιδημοκρατικό και αυταρχικό όργανο πλήρως απομακρυσμένο από τον έλεγχο των φοιτητών με κρυφές συνεδριάσεις και απαγόρευση παρουσίας φοιτητών σε αυτές.κορύφωσε αποτέλεσε η αντιμετώπιση της παρουσίας των φοιτητών σήμερα όπου με μπράβους αποπειράθηκε να εμποδιστεί η είσοδος στη διαδικασία της συνεδρίασης προκειμένου να μη διαταραχθεί.
Το φοιτητικό κίνημα έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ήδη από την ψήφισει του του νόμου ενάντιαστο συνολό του και όσων αυτός ορίζει και έτσι και την Πέμπτη κάναμε ξεκάθαρο πως τέτοιου είδους όργανα είναι ανεπιθύμητα και δρουν εισβάρως των φοιτητών για αυτό και διακόψαμε τη συνεδριασή του.
Στοίχημα είναι τώρα που η χώρα βρίσκεται σε κλοιό κινητοπιήσεωνκαι την οργή να φουντώνει μετά τη φασιστική δολοφονία, το φοιτητικό κίνημα να βγει δυναμικά στο προσκήνιο και σε σύνδεση με το λαικό να παλέψει για την ανατροπή της επίθεσης σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, της κυβέρνησης και των συμμάχων της που την επιτελούν και μέσα απο τα συλλογικά όργανα να επιβάλλουν τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας.Ε.Α.Α.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου