9 Σεπτεμβρίου 2020

// κάποιες σκέψεις σχετικά με τον τρόπο που ο σύλλογος παίρνει αποφάσεις και λίγα λόγια για την πορεία της ΔΕΘ //

Σήμερα ήταν ορισμένη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 12.00, η οποία δεν είχε απαρτία, οπότε ακολούθησε το προγραμματισμένο ΔΣ.

Η τοποθέτηση του σχήματος σχετικά με τα διοικητικά συμβούλια είναι ότι οι αποφάσεις του συλλόγου πρέπει να λαμβάνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις, οι οποίες αποτελούν τις πιο αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες του συλλόγου, ωστόσο συμμετέχουμε ως πολιτική δύναμη στα ΔΣ ώστε να διασφαλίσουμε ότι όποιες αποφάσεις παίρνονται θα είναι σε συμφωνία με αυτές των ΓΣ. Ειδικότερα, όσον αφορά κινητοποιήσεις και πορείες δεν θεωρούμε ότι πρέπει να παίρνονται αποφάσεις μέσα από ΔΣ παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες και επείγουσες περιπτώσεις στις οποίες δεν είναι δυνατό να καλεστεί συνέλευση αλλά παρόλα αυτά χρειάζεται η άμεση απάντηση και τα αντανακλαστικά του συλλόγου.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο σύλλογος έχει να συνεδριάσει πάνω από ένα εξάμηνο μέσω ΓΣ και οι σχολές παραμένουν κλειστές, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία κυρίως των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων της σχολής, πέρασαν ψηφίσματα για κινητοποιήσεις και πορείες στις οποίες στην ουσία υπήρχε μόνο η σφραγίδα του συλλόγου, χωρίς οι φοιτήτ[ρι]ες να έχουν συζητήσει πάνω στο εκάστοτε θέμα και να έχουν ενημερωθεί επαρκώς όπως θα έπρεπε να γίνει υπό κανονικές συνθήκες, κάτι που θεωρούμε πως εκφυλίζει τους συλλόγους και τις διαδικασίες τους.
Τι σχέση έχει η ΔΕΘ όμως;
*για την πορεία της ΔΕΘ υπάρχουν διαφορετικά καλέσματα με διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο αλλά και στόχευση για το ίδιο το κίνημα. Ως σχήμα καλούμε τον κόσμο στο κάλεσμα της Καμάρας στις 6μμ καθώς αποτελεί την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση που παρά την αδράνεια και την ηττοπάθεια που επικρατεί σε πολλά κομμάτια του πολιτικού χώρου αλλά και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας έχει τη δυνατότητα να προτάξει αναγκαία αιτήματα για το σήμερα και να μην αρκεστεί σε συμβολικές απαντήσεις (βλ.ΠΑΜΕ)*
Στο σημερινό ΔΣ λοιπόν, πάρθηκε απόφαση στην οποία ο σύλλογος καλεί το Σάββατο στην πορεία για την ΔΕΘ στο Πολυτεχνείο με κατεύθυνση το άγαλμα Βενιζέλου, κάτι που έρχεται σε αντιπαράθεση με την τοποθέτηση μας αλλά και με το κάλεσμα που προτείναμε στο ΔΣ (για συμμετοχή δηλαδή στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα την ίδια μέρα). Αυτή η απόφαση πάρθηκε έπειτα από πίεση, με τους γνωστούς τρόπους που καμία σχέση δεν έχουν με τον υγιή πολιτικό διάλογο που προσπαθούμε να εκφράζουμε στα όργανα του συλλόγου αλλά αντίθετα αρκούνται στη λογική της "ηγεμονίας" στον Σύλλογο η οποία κατ' αυτούς είναι και αλάνθαστη. Για τον λόγο αυτό ως σχήμα, αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε στην συγκεκριμένη παρωδία αλλά με γραπτή τοποθέτηση στα πρακτικά να εξηγήσουμε τη διαφωνία μας με την συγκεκριμένη απόφαση που δε μας ενέχει, παρότι κατεβαίνει και από τις δικές μας έδρες στο ΔΣ.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της σχολής δεν μπορούν να κινητοποιηθούν από αποφάσεις δέκα εκλεγμένων ατόμων αλλά με ζωντανές διαδικασίες στις οποίες θα καλούνται να συμμετέχουν και να συζητούν κόντρα σε κάθε λογική ανάθεσης! Όσον αφορά την πορεία της ΔΕΘ επειδή ακριβώς θεωρούμε ότι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις εναντίωσης στην κανονικότητα που μας επιβάλλουν, επιλέγουμε ταυτόχρονα να οργανώσουμε σύσκεψη φοιτητών από όλες τις σχολές έτσι ώστε ακόμα και αν δεν έχουνε παρθεί αποφάσεις μέσω γενικών συνελεύσεων να μπορέσουμε να οργανώσουμε φοιτητικό μπλοκ και όχι να αρκεστούμε σε μια απόφαση μέσω ΔΣ η οποία δε μπορεί να απαντήσει στην σημασία και στην ένταση της επίθεσης που δεχόμαστε.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, ολες/οι στη σύσκεψη την Πέμπτη στις 6.30μμ στο αίθριο του Πολυτεχνείου και το Σάββατο 12/9 στις 6μμ στην Καμάρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου