13 Νοεμβρίου 2018

Αθώος κρίθηκε ο "mr Χωριάτικο" για την υπόθεση trafficking στην οποία εμπλεκόταν.


Η είδηση: Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο "mr Χωριάτικο" (μαζί με 19 άλλους) για την δεύτερη κατά σειρά υπόθεση trafficking στην οποία εμπλεκόταν. 
Κομβική, για την απόφαση του δικαστηρίου, στάθηκε η απουσία των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που είχαν καταθέσει μηνύσεις στις οποίες περιέγραφαν τον εφιάλτη που βίωναν σε νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από τον Άγγελο Γιαννακόπουλο και συγκατηγορουμένους του. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρώτη υπόθεση, της οποίας η εκδίκαση ολοκληρώθηκε το 2015, η κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ήταν καταδικαστική για τέσσερις εκ των 23 κατηγορουμένων, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.Στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν ποινές από δέκα έως δωδεκάμισι έτη. Κανείς εκ των τεσσάρων δεν έκανε ώρα φυλακής, αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Το σχόλιο: Η λειτουργία των θεσμών σε τέτοιες υποθέσεις, είναι ενδεικτική της ευαισθησία τους προς τα δικαιώματα της γυναίκας και του ανθρώπου εν γένει. Μια βολική "μη παράσταση" μαρτύρων κατηγορίας, μπορεί να κλείσει μια υπόθεση trafficking, και η "δικαιοσύνη" που ενίοτε λοξοκοιτάει ευνοϊκά , επιστρέφει στην "τύφλα" της, μπροστά σε ζωές και όνειρα ανθρώπων που συνεχίζουν να γίνονται αντικείμενο εμπορίου. Οποιαδήποτε πυγμή είναι διατεθειμένο το σύστημα να ασκήσει, όπως μας έδειξαν οι περιπτώσεις Θεοφίλου, Ηριάννας, Κετίκη (πράσινα παπούτσια) ή της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, περιορίζεται στους "ξυπόλητους", και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να ¨δαγκώσει" δομές ουσιαστικές για τη λειτουργία του...
Μια καταγραφή σχετικά με τις υποθέσεις των φούρνων του trafficking «Χωριάτικο» και «Αττικοί Φούρνοι», μπορείτε να βρείτε εδώ: https://stegastro.espivblogs.net/…/xoriatiko-attikoi-fourn…/

Καμία ανοχή στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

@ No Budget Epics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου