21 Μαρτίου 2017

Καμία ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό!

 Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε από μέλη της φασιστικής οργάνωσης του Ιερού Λόχου την Κυριακή στις 9 το πρωί στο Λευκό Πύργο. Την ίδια μέρα είχαν ανακοινώσει ότι θα έκαναν φασιστική συγκέντρωση, χωρίς όμως να προσδιορίζουν το μέρος, προφανώς γιατί τρέμουν το αντιφασιστικό κίνημα. Την φωτογραφία την ανέβασαν στη σελίδα τους με τον τίτλο “Άπλυτοι σας ψάχνουμε από το πρωί”. Το πανό που κρατάνε δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για πανό της ΛΑΝΤΖΑ, αντικαπιταλιστικού σχήματος που παρεμβαίνει στο χώρο του επισιτισμού-τουρισμού, το οποίο μάλιστα είχε κρεμαστεί στην Καμάρα, μετά από παρέμβαση που είχε γίνει από τη ΛΑΝΤΖΑ έξω από τα MIKEL του κέντρου, με αφορμή το θάνατο 22χρονου ντελιβερά [σε mikel στην Αθήνα], εν ώρα εργασίας. 
Το αναποδογύρισμα του συγκεκριμένου πανό από τους φασίστες μόνο ένα πράγμα σημαίνει: ότι τους εργοδότες- εγκληματίες που αφήνουν τους εργαζόμενους απροστάτευτους και τους στέλνουν στο θάνατο δε τους υπερασπίζεται μόνο η κυβέρνηση και η ΕΕ. Τους υπερασπίζονται και οι κάθε λογής φασίστες, είτε πρόκειται για τη Χρυσή Αυγή, είτε για αυτούς εδώ τους πιο “μαχητικούς” όπως θέλουν να αποκαλούνται. Είναι ιστορικά γνωστό άλλωστε πως φασισμός, κράτος και αφεντικά βρισκονται σε αγαστή συνεργασία. Όπου δε φτάνει το δημοκρατικό προσωπείο του κράτους, φτάνει το μακρύ χέρι του φασισμού. Έτσι, επιτίθενται στους μετανάστες και σε κάθε κατατρεγμένο, ενώ παράλληλα χτυπάνε κάθε φωνή αντίστασης. Δεν ξεχνάμε την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χέρι φασίστα της Χ.Α., δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες, τις εξαφάνισεις και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις σε κόσμο του κινήματος που αντιμάχονταν την εργοδοσία (βλ Πέραμα).

Τέλος, δεν ξεχνάμε φασίστες να επιτίθενται σε γονείς και δασκάλους έξω από σχολείο στο Πέραμα Αθήνας, προκειμένου να μη φοιτήσουν παιδιά προσφύγων, ούτε τους φασίστες στο Ωραιόκαστρο που έκαναν συγκέντρωση έξω από το πρώτο δημοτικό για τον ίδιο λόγο.
Την ίδια στιγμή, οι φασίστες έχουν παρεισφρήσει και στις σχολές μας. Πριν λίγες μέρες το σχήμα ΑΝΤΙΔΟΜΗ ΕΑΑΚ (στους πολιτικούς μηχανικούς ΑΠΘ) βρήκε στο τραπεζάκι με τα κείμενά του ζωγραφισμένες σβάστιγκες και γραμμένο “Χρυσή Αυγή”.

Από το Ωραιόκαστρο μέχρι τις σχολές μας, δεν πρέπει να δείχνουμε καμιά ανοχή στους φασίστες, που το μόνο που ονειρεύονται είναι ένα κόσμο εκμετάλλευσης, σκοταδισμού, πολέμου και θανάτου, ακόμη χειρότερο από το σημερινό. Ήδη την Κυριακή το αντιφασιστικό κίνημα προσπάθησε να απαντήσει κάνοντας δυναμική αντισυγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, μην αφήνοντας τους φασίστες να σκορπίσουν το μίσος τους στην πόλη. Φυσικά, η αστυνομία βρισκόταν εκεί για να προστατέψει τους φασίστες και συνέλαβε 4 άτομα που συμμετείχαν στην αντισυγκέντρωση. Όμως όσο και να τους υπερασπίζεται το κράτος και οι δυνάμεις καταστολής του, εμείς δε θα σταματήσουμε να τους πολεμάμε!
Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνουμε καμιά τέτοια φασιστική κίνηση να πέφτει κάτω, να βρισκόμαστε στο δρόμο και να μη τους αφήνουμε ούτε σπιθαμή γης. Να μην ανεχτούμε ούτε στιγμή, είτε είμαστε στη σχολή μας, είτε είμαστε έξω, την παρουσία φασίστα, να απαντήσουμε αμέσως. Μάλιστα το καταστατικό του συλλόγου μας ορίζει πως αν υπάρχει άτομο που ενστερνίζεται τη φασιστική ιδεολογία, πρέπει να διαγράφεται από το Σύλλογο Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής και συνεπώς να μην έχει δικαίωμα λόγου και ψήφου στη γενική συνέλευση του συλλόγου, στις εκλογές κλπ.
Μόνο έτσι, αν αντιμαχόμαστε το φασισμό με κάθε μέσο μπορούμε να του βάλουμε ανάχωμα.
Να τσακίζουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου