26 Νοεμβρίου 2015

Διαγραφή των προστίμων τώρα!


«Για ακόμα ένα μήνα το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης βρέθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ για να διαγράψει τα πρόστιμα των ανέργων πολιτών.
Την Δευτέρα 16 πρόστιμα κατατέθηκαν και διαγράφονται από πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συλλογικότητας. Πρόκειται για δράση που γίνεται με επιτυχία εδώ και ενάμισι χρόνο.
«Είσαι άνεργος. Είναι λογικό να πληρώνεις εισιτήριο στον ΟΑΣΘ όταν έχεις μηδενικό εισόδημα; Είναι λογικό όταν δεν έχεις μία για εισιτήριο να αναγκάζεσαι να πληρώσεις πρόστιμο στο 60πλάσιο της αρχικής αξίας του εισιτηρίου; Είναι λογικό ένας ιδιωτικός οργανισμός, μονοπώλιο στις μετακινήσεις στην πόλη, να επιδοτείται από το κράτος; Είναι, επιτέλους, λογικό το κράτος να μην παρέχει δωρεάν μετακινήσεις στους ανέργους;Όχι, είναι παράλογο. Και άδικο”, αναφέρουν σε ανακοινώσή τους.
Οι διαγραφές προστίμων είναι μία μεγάλη νίκη του Δικτύου Ανέργων γεγονός που ο ΟΑΣΘ παρουσιάζει ως κοινωνική πολιτική του οργανισμού, αποσιωπώντας το γεγονός ότι η πίεση και η διεκδίκηση συλλογικοτήτων όπως του Δικτύου ανάγκασε τον ΟΑΣΘ να υποχωρήσει.
Επιπλέον, ο ΟΑΣΘ, διακηρύσσει ότι κάθε άνεργος μπορεί να διαγράψει το πρόστιμο του. “Και εδώ ξεκινά ο παραλογισμός: μία βόλτα στο Τμήμα Προστίμων του ΟΑΣΘ αρκεί για να επιβεβαιώσει κάθε αμφιβολία. Εκεί, πέρα από την προκλητική συμπεριφορά των υπαλλήλων, ο άνεργος ενημερώνεται πως όλα αυτά περί διαγραφών είναι φήμες και ανακρίβειες», αναφέρει το Δίκτυο.

Στον ΟΑΣΘ και οι φοιτητές
Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν σήμερα και μέλη φοιτητικών συλλόγων τα οποία κατέθεσαν 23 πρόστιμα και ζήτησαν την διαγραφή τους. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών ζητούν την διαγραφή των προστίμων των φοιτητών καθώς και την δωρεάν μετακίνησή του με την αστική συγκοινωνία.
Στην περίπτωση των φοιτητών όμως η διοίκηση του ΟΑΣΘ αρνήθηκε να τους συναντήσει ενώ παρέπεμψε το θέμα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Έτσι οι φοιτητές παρέδωσαν τα πρόστιμα και αναμένουν την απόφαση του Οργανισμού ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν να διεκδικούν την δωρεάν μετακίνηση τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου