4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Χθες 3-12 εκδικάστηκε στο αυτόφωρο η υπόθεση των 11-συλληφθέντων  εντός του ασύλου-εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, τους οποίους βάραινε η κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Κατά τη διάρκεια της δίκης πραγματοποιήθηκαν πορείες αλληλεγγύης και συμπαράστασης από σωματεία και φοιτητές προς το δικαστικό μέγαρο, ωστόσο οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν με ποινή 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην οποία θα ασκήσουν έφεση.


Η έκβαση της δίκης δείχνει ξεκάθαρα πως στο εδώλιο του κράτους και της δικαστικής εξουσίας καθίζουν σήμερα ως εγκληματίες τους ίδιους τους κοινωνικούς αγώνες. Η τερατογέννηση ενός “κράτους-φρουρίου” από τα σπλάχνα της αστικής δημοκρατίας αποδεικνύει ότι σε περιόδους κρίσης ο γάμος μεταξύ δημοκρατίας και καπιταλισμού δε ευοδώνεται και δείχνει ότι η επιβολή της μνημονιακής πολιτικής δεν θα γίνεται πια αποσπώντας την όποια συναίνεση αλλά θα επιβάλλεται με μεθόδους που θυμίζουν χούντα. Μόνο με περισσότερη σκλήρυνση και αυταρχισμό μπορεί σήμερα να  επιβληθεί από την πλευρά του κράτους η αστική πολιτική, καθώς συναντά τη θύελλα των κοινωνικών αντιστάσεων από το λαό και τη νεολαία. Δε μας φοβίζουν, μας δείχνουν ότι ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

Οι εργολαβικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργία 70 ημερών ζητώντας τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα: την καταβολή των δεδουλευμένων τους (είναι μήνες απλήρωτοι), μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια και να σταματήσουν να δουλεύουν υπό το καθεστώς της εργολαβίας. Ο αγώνας τους για αξιοπρεπή δουλειά στο σύγχρονη πραγματικότητα της ανεργίας και της μετανάστευσης, ο αγώνας τους ενάντια στην κατάρρευση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, που προκαλεί η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, είναι και δικός μας αγώνας!

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ -ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ. 

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου