1 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία για συκοφαντικό δημοσίευμα του "Έθνους" περί τρομοκρατίας για σχήμα της ΕΑΑΚ

Καταγγελία για συκοφαντικό δημοσίευμα του "Έθνους" περί τρομοκρατίας για σχήμα της ΕΑΑΚ      


Αναφορικά με τις δημοσιεύσεις περί τρομοκρατίας.     

Την Κυριακή 26/8, με αφορμή την σύλληψη του συναδέλφου Τάσου Θεοφίλου, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Έθνος το άρθρο με τίτλο: “Στα χνάρια των Πυρήνων. Θεολόγοι με όπλο παρά πόδα”. Στο άρθρο, το οποίο υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Χρίστος Τελίδης και Μαρία Ριτζαλέου και βρίθει από ανακρίβειες, φιλοξενούνται δηλώσεις της αντιπρυτάνεως του ΑΠΘ και καθηγήτριας του τμήματος Ποιμαντικής Θεολογίας κ. Δέσπως Λιάλιου. Οι δηλώσεις αυτές λίγο-πολύ παρουσιάζουν το Ρ.Α.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ., που δραστηριοποιείται στην Θεολογική Σχολή, αλλά και την Ε.Α.Α.Κ. γενικότερα, ως εκκολαπτήριο τρομοκρατών.  

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί και διάφορες -κατά κύριο λόγο ανώνυμες- αναρτήσεις σε blogs και sites του διαδικτύου (υπήρξε τέτοια αναφορά ακόμη και σε blog της φασιστικής Χρυσής Αυγής) ορισμένων “φοιτητών” της σχολής, με τις οποίες καταφέρονταν εναντίον του σχήματος προσάπτοντας του ανάλογες κατηγορίες.   
Είναι περιττό να μπούμε ακόμη και στην διαδικασία απάντησης σε αυτούς τους συκοφάντες. Το Ρ.Α.Σ.Α. είναι ένα σχήμα της ριζοσπαστικής, επαναστατικής αριστεράς και εκφράζεται μέσα από τους μεγάλους κινηματικούς αγώνες των καταπιεσμένων μαζών. Σε αυτό το πλαίσιο είναι φύση αντίθετο σε κάθε μορφή ατομικής τρομοκρατίας και κοινωνικού μηδενισμού, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση το πρώτο που πλήττεται είναι το ίδιο το κίνημα. Θεωρούμε δεδομένο πως κανένας μοναχικός οπλοφόρος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ταξική πάλη.       

Τον Τάσο ασφαλώς τον γνωρίζουμε. Παρότι δεν συμμετείχε ποτέ στην Ε.Α.Α.Κ., και πάρα τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές, βρεθήκαμε μαζί σε πολλούς αγώνες στα πλαίσια του φοιτητικού κινήματος, όπως συνέβη και με δεκάδες άλλους συμφοιτητές μας από πολλούς πολιτικούς χώρους. Φυσικά δεν γνωρίζουμε τις πολιτικές επιλογές του αυτό το διάστημα, ούτε αν όντως οι κατηγορίες εναντίον του ευσταθούν. Σίγουρα όμως του αναγνωρίζουμε τουλάχιστον το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτό που το αρνήθηκαν όλα τα αστικά μέσα το τελευταίο διάστημα για να γιγαντώσουν το κλίμα τρομοκρατίας και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την λαίλαπα των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση της Τρόικα. Αυτό που όπως φαίνεται του αρνούνται ακόμη και κάποιοι από τους καθηγητές και τους συμφοιτητές του, οι οποίοι όχι μόνο είναι έτοιμοι να του κολλήσουν την ταμπέλα του τρομοκράτη αλλά δείχνουν πρόθυμοι να προσάψουν την ίδια κατηγορία για οποιονδήποτε δεν συμβαδίζει με τις αντιλήψεις τους. Επιπρόσθετα και ανεξάρτητα από την υπόθεση του Τάσου (καθώς δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες της υπόθεσης), δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους τους διωκόμενους κοινωνικούς αγωνιστές.      

Δίχως αμφιβολία, όλη αυτή η λασπολογική επίθεση εναντίον του Ρ.Α.Σ.Α. δεν είναι τυχαία. Είναι φανερό πως η δράση του σχήματος στα αμφιθέατρα της Θεολογικής για περισσότερα από 10 χρόνια αλλά και η ενεργή συμμετοχή του στο φοιτητικό κίνημα, έχει ενοχλήσει διάφορους συντηρητικούς καθηγητικούς και μικροπολιτικούς παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην σχολή, οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία να σπιλώσουν το σχήμα, πιστεύοντας πως έτσι θα καταφέρουν να απαλλαγούν από την παρουσία του. Γελαστήκανε. Ειδικά τώρα που η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται, περιστέλλοντας κάθε δικαίωμα και ξεπουλώντας όλη την Δημόσια περιουσία (μαζί και το Πανεπιστήμιο), θα μας βρίσκουν δυο φορές μπροστά τους.        

Ριζοσπαστικό Αριστερό Σχήμα Ανατροπής         
Ρ.Α.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου