17 Απριλίου 2021

αντιπολεμική πορεία 17/4

 

Σάββατο 17/4 στις 12:00 / αντιπολεμική πορεία / Λευκός Πύργος.

/ Πάλη για την αποτροπή του πολέμου! Δε θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους.
Όπως και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιταχύνει την υλοποίηση των πολεμοκάπηλων πολιτικών της και να επιτεθεί στα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Η χώρα γεμίζει αμερικανικές βάσεις, γίνεται πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, διεξάγονται τεράστιες στρατιωτικές διακρατικές ασκήσεις με στόχο την αυξημένη πολεμική ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με την πλήρη συμφωνία των κυβερνήσεων της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου του αστικού πολιτικού συστήματος.
Κλιμακώνεται η εντατική πολεμική προετοιμασία και αντιπαράθεση με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες, για τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, για να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή, για να είναι η Ελλάδα ο τοποτηρητής του ΝΑΤΟ σε ΝΑ Μεσόγειο, Αιγαίο και Βαλκάνια. Παράλληλα, σχεδιάζεται η αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε Μάλι και Σαουδική Αραβία. Εντείνονται οι απάνθρωπες πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, με κομβικό το ρόλο του ελληνικού κράτους για την Ευρώπη - Φρούριο. Τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες της κρίσης και του 10χρονου μνημονιακού κεκτημένου, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας δοκιμάζεται από την πανδημία του covid19, η κυβέρνηση επιλέγει να διαθέσει 2,5 δις για αγορά των Rafale, 1,5 δις για αναβάθμιση των F-16 και προετοιμάζει νέες συμφωνίες 5 δις ευρώ για αγορά φρεγατών και προχωρά στην πρόσληψη 15.000 νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών και 2.500 στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις
Η νεολαία πληρώνει ίσως το βαρύτερο τίμημα των πολεμοκάπηλων σχεδίων της κυβέρνησης. Πέρα από τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την παιδεία της αγοράς, την ανεργία και την μετανάστευση, θα αναγκάζεται πλέον να περνάει περισσότερους μήνες στο στρατό, με το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 να παραμένει ανοιχτό.
Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας θα αποτελέσει ουσιαστικό πλήγμα στα δικαιώματα της νεολαίας. Επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των στρατευμένων, δημιουργεί κλίμα μιλιταριστικής και εθνικιστικής λοβοτομής. Μακριά από την μόρφωση, χωρίς δικαιώματα στην δουλειά, κρέας για τα κανόνια. Έτσι φαντάζεται το μέλλον της νέας γενιάς η κυβέρνηση της ΝΔ, το πολιτικό σύστημα, οι επιχειρηματίες και οι στρατηγοί.
//Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους.
//Ελεύθερη ζωή – όχι από τα 18 στο χακί. Όχι στο κόψιμο των Αναβολών.
//Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών– λεφτά για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.
//Έξω από τα Πανεπιστήμια η Αστυνομία και ο Στρατός, το ΝΑΤΟ και οι Πολεμικές Βιομηχανίες. Έρευνα για τις Κοινωνικές Ανάγκες, όχι για τον Πόλεμο και την Καταστολή
//Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων και εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών. Σεβασμό των δικαιωμάτων τους.
//Όχι στον ανταγωνισμό και στην πολεμική προετοιμασία για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων – διεθνιστικός αγώνας για την ειρήνη των λαών ενάντια στα συμφέροντα και τον πόλεμο κεφαλαίου και πολυεθνικών. Κοινός αγώνας των εργαζόμενων και της νεολαίας σε Τουρκία και Ελλάδα ενάντια στις κυβερνήσεις του Πολέμου και του εθνικισμού.
Δεν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στα χακί!
Λαός και νεολαία στην πρώτη γραμμή για μια ζωή ελεύθερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου