17 Σεπτεμβρίου 2020

ενημέρωση από κινητοποίηση στη λέσχη ΑΠΘ

 Ενημέρωση από τη λεσχη: σήμερα 17/9 στη 13:00 υπήρχε καλεσμένη κινητοποίηση φοιτητικών συλλογών.

Η πρυτανεία του ΑΠΘ συνεχίζει να δίνει στη λέσχη χρηματοδότηση αντίστοιχη με πριν τον κορονοιο, παρότι προφανώς τώρα δίνονται πολύ λιγότερες μερίδες σε σχέση με πριν. Το έξτρα χρήμα το δίνει (όπως λέει) για να γίνουν προσλήψεις στη λέσχη διότι σήμερα η λέσχη δουλεύει με 19 άτομα αντί για 55 που χρειάζονται, με αποτέλεσμα την εξουθενωση των εργαζομένων, τις διπλές βάρδιες και το καθεστώς τρομοκρατίας που κρατάει αυτή τη λογική, μαζί με την απληρωσια και τις άθλιες συνθήκες.
Προσλήψεις βέβαια δεν έχουν γίνει, ενώ η εργολαβία έχει πάρει αέρα και κλείνει τις διανομές όταν δε δείχνουμε πάσο. Ειναι φανερό λοιπόν ότι τα έξτρα λεφτά γίνονται κέρδος για μια εργολαβία που δε θα χαρίσει ούτε δεκάρα από το κέρδος της, πόσο μάλλον όταν είμαστε στις αρχές μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Είναι ακριβώς αυτό που τόσα χρόνια οι φοιτητικοί σύλλογοι τονιζαν, ότι αυτά συμβαίνουν όταν έχουμε εργολαβία. Κανείς δεν ελέγχει που πάνε τα λεφτά, ίσα ίσα θεωρείται υγιής επιχειρηματικότητα οι εργολάβοι να το παίζουν επιχειρηματίες με τα λεφτά του λαού.
Θυμίζουμε τελος ότι μόλις χτες ο κ. Ζαρωτιαδης εκ μέρους του ΔΣ τη λεσχης μας είπε ότι όχι απλά υπαρχει αρκετό φαΐ για όλους, αλλά μάλιστα πολύ φαΐ πετιέται. Είναι παράλογο λοιπόν να υπάρχει έλεγχος πάσο στην είσοδο.
-Κανένας έλεγχος πάσο στη λέσχη! Όλοι-ες να τρώμε στη λέσχη. Κανένας αποκλεισμός ν+2, πρώτου έτους, φοιτητών από άλλες πόλεις, ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Τέρμα στη ντροπή του να μαλώνουμε για το φαΐ!
-Άνοιγμα της πάνω λέσχης, λειτουργία όλων των διανομών, μέτρα ενάντια στο συνωστισμό.
-Εξω η εργολαβία από τη λεσχη, να περάσει στο πανεπιστήμιο υπό τον έλεγχο φοιτητών και εργαζομένων. Τέρμα στην κάλυψη της εργολαβία από την πρυτανεία.
-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία. Την κρίση να πληρώσει η εργολαβία και ο όχι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι!
-Μαζικές, μόνιμες προσλήψεις στη λέσχη με όλα τα δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό. Τέρμα στο καθεστώς εργοδοτική τρομοκρατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου