17 Σεπτεμβρίου 2020

Αλληλεγύη στους 51 συλληφθέντες αντιφασιστ(ρι)ες.

Κάτω τα ξερά σας από τους συμφοιτητ(ρι)ές!

Χθες το βράδυ, αντιφασιστική παρέμβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (όπου σβήνονταν φασιστικά γκράφιτι), δέχτηκε αναίτια καταστολή από δυνάμεις των ΜΑΤ, Δίας, δράση και ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα να γίνει σύλληψη 51 αγωνιστών, μεταξύ αυτών και 3 συμφοιτητ(ρι)ων μας. Οι δυνάμεις καταστολής αφού πρώτα περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα.
Η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας έρχεται σε συνέχεια μιας κατασταλτικής εκστρατείας. Από την προσπάθεια διάλυσης συγκεντρώσεων όπως στις 9 Ιουλίου, τις επιθέσεις σε κοινωνικούς και κινηματικούς χώρους, τις εξαγγελίες για πανεπιστημιακή αστυνομία είναι κάποια από τα πρόσφατα γεγονότα αυτήν της εκστρατείας. Η βίαιη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συγκεντρωμένων με 2 από αυτούς να μεταφέρονται για εξετάσεις στο νοσοκομείο, ο ένας είναι μέλος του φοιτητικού συλλόγου πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ και μέλος της ΕΑΑΚ. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν πως θα φοβηθούμε με την αστυνομοκρατία και τις βίαιες επιθέσεις!
Η αστυνομία και η κυβέρνηση εκτός όμως της καταστολής χθες επέλεξε και να προστατέψει για λογαριασμό των νεοναζί του Κασιδιάρη τα φασιστικά συνθήματα που έχουν μολύνει εδώ και λίγες μέρες την περιοχή μετά από την συγκέντρωση τους. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με τις πορείες μνήμης του Παύλου Φύσσα αλλά και την δίκη να πλησιάζει στο τέλος πρέπει να μας βρουν όλους και όλες στον δρόμο. Είναι μια κρίσιμη στιγμή, γιατί οι δολοφόνοι φασίστες, οι πολεμοκάπηλοι εθνικιστές και οι μισάνθρωποι ρατσιστές, με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους. Αξιοποιώντας την ρατσιστική και εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης, καλλιεργούν το μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο λαό, καθώς και τον εθνικισμό απέναντι στους γύρω λαούς.
Απαιτούμε την άμεση αθώωση των 51 συλληφθέντων.
/////////////////////////////////////////////////////////////
[αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος αριθμός αλληλεγγυου κόσμου έξω από τα δικαστήρια σε συμπαράσταση των συναγωνιστων μας, και μαζεύεται κι αλλος]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου