27 Νοεμβρίου 2016

Συλλογικά μπορούμε να νικάμε! [ανακοίνωση για το μάθημα του Μπετόν]

Πριν 2 εβδομάδες, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, όπου ανάμεσα σε άλλα ζητήματα της σχολής (και όχι μόνο) συζητήθηκε το ζήτημα του μαθήματος του Μπετόν. Εδώ και χρόνια, το συγκεκριμένο μάθημα αποτελεί ένα από τα "βάσανα" των φοιτητών-τριών, ενώ στην εξεταστική του Σεπτέμβρη μεγάλο ποσοστό των εξετασθέντων κόπηκε, χωρίς καν να ξέρει το γιατί. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν φυσικά η άρνηση του καθηγητή κ.Τσώνου να δείξει τα γραπτά σε όσους το ζήτησαν επανειλημμένα.

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 25/11 προβήκαμε σε Παράσταση στον κ.Τσώνο, ακριβώς για να διασφαλίσουμε συλλογικά ότι ο/η κάθε φοιτητής/τρια θα έχει το αυτονόητο δικαίωμα να δει το γραπτό του/της. Αν και εξ αρχής φάνηκε ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση να ακούσει τα -καθόλου παράλογα- αιτήματά μας, εν τέλει μετά από λίγο έβγαλε  την παρακάτω ανακοίνωση.




Προφανώς και θεωρούμε αστείο το να χρειάζεται κανείς να δικαιολογήσει γιατί θέλει να δει το γραπτό του, καθώς και το γεγονός ότι δόθηκε συγκεκριμένη προθεσμία ελάχιστων ημερών για να μπορέσει να το κάνει αυτό.
Όμως, το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε συλλογικά να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! Και προφανώς, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι καμιά προθεσμία δε θα μπει εμπόδιο στην επιθυμία κάποιου/ας να δει το γραπτό του/της ή ακόμη και να ζητήσει την αναβαθμολόγησή του.

Η καθημερινότητά μας μέσα στη σχολή γίνεται κάθε μέρα και πιο απαιτητική, τόσο στο επίπεδο των διορθώσεων, συνεχών παρουσιάσεων κλπ όσο και σε επίπεδο εξόδων. Να μην αφήσουμε το παραμικρό να δυσχεράνει τον τρόπο με τον οποίο σπουδάζουμε!

Συλλογικά μπορούμε να νικάμε! Το επόμενο διάστημα και με αφορμή τη Γενική Συνέλευση που προγραμματίζεται την ερχόμενη Πέμπτη, να καταγράψουμε τις ανάγκες μας, να δούμε όσα μας επιβαρύνουν καθημερινά και συλλογικά να τα αντιπαλέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου