10 Νοεμβρίου 2016

#block_ΤΕΕ: οι μηχανικοί που ζούμε από τη δουλειά μας, ενάντια στο καθεστώς του ΤΕΕ!





αναδημοσίευση από: #block_ΤΕΕ
«Αν δεν μπορούμε να σώσουμε τη χώρα, τουλάχιστον ας σώσουμε τους μηχανικούς, αν δεν μπορούμε να σώσουμε όλους τους μηχανικούς, τουλάχιστον ας σώσουμε ορισμένους, αν δεν μπορούμε να σώσουμε ούτε ορισμένους, τουλάχιστον ας σώσουμε το ΤΕΕ και το πέριξ του σύστημα»
Αυτό ήταν το σύνθημα όλων των Διοικήσεων τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, προσέθεταν ένα ακόμα καρφί στο σταυρό των πληττόμενων μηχανικών:
  • Των μηχανικών του ιδιωτικού τομέα, των «μπλοκάκηδων», των vouchers κλπ, που βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια και την εργοδοτική τρομοκρατία
  • Των αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων, που συμπιέζονται από τα «μεροκάματα» των αυθαιρέτων και των ενεργειακών πιστοποιητικών
  • Των άνεργων και καταχρεωμένων μηχανικών
  • Των νέων μηχανικών, για τους οποίους το ΤΕΕ θέτει το δίλημμα αγχόνη ή κρεμάλα
  • Των μηχανικών του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που επιβιώνουν με αξιοπρέπεια, αρνούμενοι την ένταξή τους στο σύστημα εξουσίας και τον χρηματισμό κάθε μορφής.
Σε αυτή την ολοένα και πιο εχθρική για την πλειοψηφία των συναδέλφων, συμπόρευση του ΤΕΕ με το κεφάλαιο, την εργοδοσία του κλάδου και την εκάστοτε κυβέρνηση, επιχειρούμε να απαντήσουμε κινηματικά, συλλογικά, μαχητικά, ριζοσπαστικά.
Το #block_tee ελπίζουμε να αποτελέσει το συλλογικό πολιτικό εργαλείο στα χέρια των συναδέλφων που θέλουν να μπλοκάρουν την περαιτέρω επιδείνωση της ζωής τους. Θέλουμε να εκφράσουμε τους συναδέλφους που ζουν -ή  προσπαθούν να ζήσουν- από την εργασία τους. Θέλουμε να εκφράσουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν ήδη εξαναγκαστεί να διαγραφούν από το ΤΕΕ και τους ακόμα περισσότερους που εξωθούνται.
Έχουμε απέναντί μας τους εργολάβους και τους επιχειρηματίες μηχανικούς που εκμεταλλεύονται την εργασία μας για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και που μας καλούν να εργαστούμε χωρίς ωράριο, σύμβαση, δικαιώματα, σταθερό μισθό. Τη διευθυντική γραφειοκρατία στο Δημόσιο που εισηγείται και επιβάλλει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στον κόσμο της εργασίας. Το ΤΕΕ εκφράζει τα συμφέροντα ακριβώς αυτών των «συναδέλφων».
Έχουμε απέναντί μας το διακομματικό σύστημα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ-Attica Bank, που μας αντιμετωπίζει σαν μηχανή καταβολής εισφορών, που έχει διακομματικά λάβει εγκληματικές αποφάσεις, ώστε να περιφρουρήσει την «επένδυσή» του.
Είμαστε όλοι όσοι δεν συμβιβαστήκαμε με τη λογική του «να την πληρώσει ο διπλανός μας», με τη λογική του μικρότερου κακού, με τη λογική της καλύτερης διαχείρισης, με το παραμύθι της «ενότητας του κλάδου», της «προοδευτικής» διοίκησης του ΤΕΕ, της «αριστερής» κυβέρνησης και της «ΕΕ των Λαών».
Είμαστε όλοι όσοι δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε για την οργάνωση και τη συλλογική δράση των μηχανικών στα σωματεία, απέναντι στον «συνδικαλισμό τύπου ΓΣΕΕ», όσοι σταθήκαμε απέναντι στη λογική «εξαίρεσης» των Μηχανικών, του κοινωνικού κανιβαλισμού, της συντεχνιακής μετάθεσης της κρίσης στον διπλανό κλάδο, στην υπόλοιπη κοινωνία.
Δεν προσβλέπουμε σε μια καλύτερη διοίκηση του ΤΕΕ. Ζητάμε ψήφο μπλοκαρίσματος μιας Διοίκησης και ενός μηχανισμού που αντικειμενικά στέκονται εχθρικά απέναντί μας.
Η συμμετοχή μας στα όργανα του ΤΕΕ έχει στόχο να αποκαλύψει και να αποτρέψει την λήψη επιπλέον καταστρεπτικών αποφάσεων για τους πληττόμενους συναδέλφους.
Θέλουμε σε αυτές τις εκλογές του ΤΕΕ η αγανάκτηση των πληττόμενων μηχανικών να μετατραπεί σε δύναμη ανατροπής.  Να μην οδηγηθεί στην αποχή και την απογοήτευση. Για να καταδικαστεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για να μαυριστούν οι «εκπρόσωποι» των μηχανικών που υπηρέτησαν τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που μεθόδευσαν ή ανέχτηκαν την εξαθλίωσή μας μέσω του ΤΣΜΕΔΕ και της Attica Bank.
Δεν μιλάμε στο όνομα «όλων των μηχανικών», αλλά στο όνομα των εργαζομένων και ανέργων μηχανικών, και απέναντι στα συμφέροντα των μηχανικών που στρατεύονται πίσω από την κοινωνική συμμαχία του Κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δεν Υπάρχει Εναλλακτική.
Αντίθετα με όλους όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, εμείς πιστεύουμε πως υπάρχει άλλη λύσηΜια λύση με τους εργαζόμενους και τους επιστήμονες στο τιμόνι της κοινωνικής και παραγωγικής ζωής, με όλα τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά ελεύθερα, χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια.
Οι δεσμοί μας ξεκινούν από τις αναμετρήσεις του φοιτητικού κινήματος, από την ΕΑΑΚ, από τους αγώνες του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Βρεθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων στις Σκουριές, στην Κερατέα, στο Ελληνικό. Παλέψαμε με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, με τα αγωνιστικά ταξικά εργατικά σχήματα. Βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και τις ανακεφαλαιοποιήσεις της Attica Bank. Συναντηθήκαμε στην ανοιχτή συνέλευση μηχανικών, στα κινήματα αλληλεγγύης, στις μάχες ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Διεκδικούμε αξιοπρεπή εργασία με δικαιώματα, περίθαλψη, ασφάλιση.
 Με τους αγώνες μας να block-άρουμε ό,τι εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών μας:
  • Τη μηχανή του χρέους, που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε. Γι αυτό, παλεύουμε για τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, για τη διαγραφή των χρεών των άνεργων συναδέλφων.
  • Το ζουρλομανδύα του ευρώ και της ΕΕ, που βρίσκονται πίσω από κάθε αντεργατικό μέτρο. Γι αυτό, παλεύουμε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
  • Τα παλιά και νέα μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί. Γι αυτό. παλεύουμε για ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνησης που προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική.
ΤΕΕ-Εργοδοσία-Κυβέρνηση-ΕΕ. Στον μονόδρομο που επιβάλλουν, ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΝΤΟΥ!
Συνάδελφοι της δουλειάς και της ανεργίας!
Ενωμένοι βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!
Χτίζοντας το αύριο χωρίς αφεντικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου