16 Μαΐου 2016

Ψήφισμα ΣΣΑ // Γενική Συνέλευση 12/5/16

Οι φασιστές της Χρυσής Αυγής το ερχόμενο Σάββατο 14 Μάη δοκιμάζουν για άλλη μια φορά να διασπείρουν το ρατσιστικό οχετό τους. Για πρώτη φορά, μετά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, νεκρανασταίνουν τα φεστιβάλ μίσους τους, τις περίφημες «Γιορτές Νεολαίας» για τις 14 Μάη με εκδηλώσεις, ομιλίες και συναυλίες.

Οι ναζιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απογοήτευση και την ανέχεια που έχει δημιουργήσει η πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-κυβέρνησης καθώς και την κατασταλτική τακτική εναντίων των προσφύγων ώστε να καλλιεργήσουν ρατσιστικό μίσος και να στρώσουν όλοι μαζί από κοινού το έδαφος για ακόμα πιο εφιαλτικά σενάρια. Τα πρώτα δείγματα ήδη τα έχουμε: το δικαστικό κύκλωμα έχει μπλοκάρει τη δική της Χρυσής Αυγής ενώ στοχοποιεί αλληλέγγυους προς τους πρόσφυγες μα και στον Πειραιά, στις κινητοποιήσεις του Συντονισμού Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογγικοτήτων γειτονιάς για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, επανεμφανίστηκε η αγαστή στρατιωτική συνεργασία αστυνομίας – Ταγμάτων Εφόδων ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα.

Οι φασίστες ήταν και θα είναι η παρακρατική εμπροσθοφυλακή του συστήματος και του κεφαλαίου. Θα υπερασπίζονται είτε φανερά είτε υπογείως πάντα τα συμφέροντα όσων έχουν δημιουργήσει τους πολέμους, τη φτώχεια, την ανεργία την εκμετάλλευση. Θα εναντιώνονται πάντα στους αγώνες που στοχοποιούν τους πραγματικούς υπεύθυνους και εναντιώνονται στα συμφέροντα ΕΕ-κεφαλαίου. Στους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες μας. Οι Φοιτητικοί μας Σύλλογοι έχουν πάγια τοποθέτηση ενάντια στις ναζιστικές πρακτικές και τις λογικές φασιστικού μίσους, ενάντια στην όποια προσπάθεια να ριζώσει το δηλητήριου των πιο μαύρων κ σκοτεινών ιδεών. Δεν τις ανεχόμαστε!

Θεωρούμε αδιανόητη την όποια παραχώρηση πάρκου – πλατείας – ξενοδοχειακού χώρου από οποιοδήποτε κρατικό και δημοτικό φορέα ή ιδιώτη επιχειρηματία. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί «δημοκρατικό δικαίωμα», ούτε «απλή επιχειρηματική συναλλαγή» με υπόδικους δολοφόνους, με αυτούς που έχουν αποδεχτεί την πολιτική πατρότητα δολοφονιών και πογκρόμ σε συναδέλφους και εργαζομένους (Πέραμα, Άγιος Παντελεήμονας). Κανένας δε μπορεί να πει πως δεν ξέρει ή πως έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Οι φασίστες, οι υπόδικοι δολοφόνοι, αυτοί που επιτίθενται σε εργαζομένους και νεολαίους που αγωνίζονται κάθε στιγμή απέναντι στην εκμετάλλευση, δεν έχουν θέση και όλοι έχουμε ευθύνη να σταθούμε απέναντι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου