16 Μαΐου 2016

Ψήφισμα του ΣΣΑ // Γενική Συνέλευση 12/5/16

Ως Σύλλογος Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής καταγγέλλουμε τις μηνύσεις και δικαστικές διώξεις (σε βαθμό κακουργήματος) με αβάσιμες κατηγορίες, σε βάρος 3 φοιτητών από τη σχολή ΗΜΜΥ της Ξάνθης. Οι διώξεις αυτές αποτελούν στην ουσία δίωξη της συνδικαλιστικής και αντιφασιστικής δράσης, αφού έρχονται σαν αποτέλεσμα της πρόσφατης πάλης των φοιτητών ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία, στην εντατικοποίηση των σπουδών μας αλλά και τις φασιστικές προκλήσεις από μεριάς του καθηγητή Γ. Παύλου όσο και ενός φασίστα υποστηρικτή του.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης πήρε απόφαση με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί ο παραπάνω καθηγητής στην εκπαιδευτική διαδικασία, ζητήματα που αφορούν τη στάση του απέναντι σε φοιτητές με συνεχείς στοχοποιήσεις και απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, αλλά και τη φασιστική ρητορεία την οποία υψώνει. Υπογράφει φασιστικά κείμενα που λένε επί λέξει «Μιμηθείτε τον Κασιδιάρη…..τον Ιωάννη Μεταξά», δηλώνει ανοιχτά υπέρ φασιστικών πρακτικών και με κηρύγματα στα αμφιθέατρα παρουσιάζει πρόσφυγες και μετανάστες ως πηγή προβλημάτων για τα δεινά της χώρας.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής στοχοποίησε τους 3 διωκόμενους φοιτητές ήδη από την έναρξη των κινητοποιήσεων, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης. Στα μαθήματά του, έκανε συχνά αναφορές σε αυτούς ενώ τους απειλούσε όλο και πιο έντονα με μηνύσεις. Σταθερός και μόνιμος υποστηρικτής του σε όλα αυτά στάθηκε φοιτητής που αναπαρήγαγε φασιστική ρητορεία και καλούσε σε αντισυγκεντρώσεις απέναντι στις συλλογικές αποφάσεις. Το τελευταίο διάστημα δε σε έντυπο υλικό αριστερών δυνάμεων (αφίσες, προκηρύξεις κλπ.) χαράχτηκαν ναζιστικά σύμβολα και γράφτηκαν φασιστικά συνθήματα, ενώ είχε αφαιρεθεί όλο το σχετικό υλικό γύρω από το προσφυγικό. Ευθύνη για αυτό έχει τόσο ο εν λόγω καθηγητής όσο και ο φοιτητής, που υποδαύλιζαν για καιρό μία κατάσταση, καλλιεργώντας ένα βαριά νοσηρό κλίμα, με σκοπό τον εκφοβισμό των φοιτητών και την καταστολή κάθε συνδικαλιστικής, πολιτικής και κοινωνικής έκφρασης, μέσα στο οποίο και άλλες φασιστικές φωνές κάνανε την εμφάνιση τους, ενώ ουσιαστικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισαν τα «μαθήματα φιλοσοφίας του» όπου τους συσπείρωνε και τους οργάνωνε.

Ο φοιτητής αυτός μηνύει τους 3 φοιτητές ηλεκτρολόγους που εδώ και τόσο καιρό τάσσονται ενάντια στον εν λόγω καθηγητή, ενώ ο ίδιος ο καθηγητής παραδέχεται ότι είναι υποκινητής της μήνυσης και ταυτόχρονα εκβιάζει πως αν οι φοιτητές αυτοί δεν δείξουν μεταμέλεια και αν δεν σταματήσουν επί της ουσίας τη συνδικαλιστική τους δράση θα συνεχίσει τις διώξεις απέναντι σε όλους όσοι αγωνίζονται.

Η συγκεκριμένη μήνυση υποβλήθηκε ύστερα από την τεχνηέντως μεθοδευμένη πρακτική και συμπεριφορά του παραπάνω φοιτητή (ανοιχτή στήριξη των κειμένων του καθηγητή, προπαγάνδιση πως η ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα δεν ανήκει στην Χρυσή Αυγή, ρατσιστική ρητορεία ενάντια σε μετανάστες ), η οποία εκδηλώθηκε παρουσία πολλών αντιφασιστών φοιτητών, έχοντας προαποφασίσει ο ίδιος να εμφανίσει μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση, που ήταν εύλογη και απότοκη της δικής του προκλητικής συμπεριφοράς, ως αναίτια επίθεση εναντίον του και μάλιστα με σκοπό τη δήθεν ληστεία του! Με τον τρόπο αυτό, στοχευμένα και προσχεδιασμένα κατέστησε κατηγορούμενους τους 3 αμέτοχους στο όλο συμβάν φοιτητές (μετά από επιλεκτικό σερφάρισμα στο facebook), ώστε αυτοί να βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την κακουργηματική πράξη της ληστείας, πέραν των άλλων πλημμελημάτων, στα οποία επίσης δεν είχαν καμία ανάμειξη ή συμμετοχή.

Οι φασίστες δεν έχουνε χώρο στην κοινωνία πόσω δε μάλλον στο πανεπιστήμιο, που είναι άσυλο προάσπισης κοινωνικών αγώνων, εφαλτήριο κινημάτων, χώρος πολιτικοποίησης και αμφισβήτησης. Τάσσονται εξ ορισμού ενάντια στα συμφέροντα και στις διεκδικήσεις μας, είναι τσιράκια των από πάνω, στρέφονται ενάντια σε εξίσου πληττόμενες ομάδες (μετανάστες, ομοφυλόφιλους κτλ), γι αυτό εξάλλου και τα καταστατικά των φοιτητικών συλλόγων που έχουν προκύψει από τη μεγαλύτερη όξυνση του φοιτητικού κινήματος(Πολυτεχνείο ΄73) δεν επιτρέπουν φασίστες ως μέλη.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους 3 διωκόμενους φοιτητές της σχολής ΗΜΜΥ Ξάνθης. Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στους συλλογικούς αγώνες. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το τσάκισμα του φασισμού τόσο εντός όσο και εκτός των σχολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου