8 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ, εναντια στον κοινωνικο κανιβαλισμο

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ολοι στους δρομους!

ΠΟΡΕΙΑ          ΠΕΜΠΤΗ   9|2
18 : 00    ΚΑΜΑΡΑ









































ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ :
Προκειμένου να μη χαθεί το στοίχημα της ΕΕ και του ισχυρού νομίσματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και η υπέρβαση της κρίσης υπέρ αυτού, η κοινωνική χρεοκοπία είναι μια πραγματικότητα εις βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας.

Ο στόχος της συγκυβέρνησης - μείωση του ελλείμματος στο 1.1% μέχρι το 2015- περνάει μέσα από νέο Μνημόνιο, που αυτή τη φορά έρχεται να καταργήσει την ΕΓΣΕΕ ρίχνοντας το βασικό μισθό στα 556, να καταργήσει 13ο και 14ο μισθό, να ξεπουλήσει μαζικά όσα δημόσια αγαθά απέμειναν, να επιβάλλει το κλείσιμο κρατικών οργανισμών και φορέων οδηγώντας στην ανεργία 15.000 δημοσίους υπαλλήλους. Έρχεται να κατοχυρώσει την πλήρη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, ενώ το ποσοστό της επίσημης ανεργίας ανέρχεται στο 20%. Η εξαθλίωση και η κοινωνική καταστροφή είναι πραγματικότητα για όλο και περισσότερα κομμάτια εργαζόμενων, νεολαίας, ανέργων, μεταναστών.
Αλλά και στην εκπαίδευση, η επίθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου, συνεχίζει στην ίδια πολιτική, διαμορφώνοντας για τη σύγχρονη νεολαία εκείνους τους όρους της πιο άγριας εκμετάλλευσής της και  ένα μέλλον αβέβαιο. Ενδεικτικά  από την αρχή της χρονιάς, οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων έχουν μειωθεί κατά 40% και 60%. Παράλληλα κρατικοί φορείς, όπως το ΕΙΝ (εθνικό ίδρυμα νεότητας), που ένα προηγούμενο διάστημα χρηματοδοτούσε φοιτητικές παροχές, όπως τη σίτιση, καταργούνται. Έτσι το κόστος μεταφέρεται στα ιδρύματα, που αν κρίνουμε από την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, είναι βέβαια ότι θα μετακυλήσει στους ίδιους τους φοιτητές.
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του τομέα των κοινωνικών παροχών προμηνύεται τόσο από το ζήτημα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, όσο και από τις περικοπές των συγγραμμάτων, από το συμβολικό -για την ώρα- ποσό των πάσο, συνολικά από την έμμεση επιβολή διδάκτρων που θα συνδυαστεί ένα επόμενο διάστημα με τα φοιτητικά δάνεια που προβλέπονται ήδη από το νόμο.
Την ίδια στιγμή που το κράτος αποσύρεται σταδιακά από την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, και την χρησιμοποιεί εκβιαστικά προς τα ιδρύματα για τη συγκρότηση συμβουλίων διοίκησης, τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, είναι τα μόνα που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο. Η απαξίωση και η διάλυση των πτυχίων, η κατάργηση και αποστοίχιση επαγγελματικών δικαιωμάτων από αυτά συνοδεύεται από ένα κυνήγι σεμιναρίων, στο όνομα δήθεν της απόκτησης περαιτέρω γνώσεων. Βέβαια αν αναζητήσουμε την ουσία θα αντιληφθούμε ότι η ενιαία γνώση και αντίληψη του κόσμου, αλλά και επιμέρους πεδίων-επιστημών δεν ποσοτικοποιείται σε μονάδες, ούτε πιστοποιείται από σεμινάρια. Αντίθετα τα μαθησιακά αποτελέσματα, οι δεξιότητες που μπορούν να φανούν χρήσιμες και κερδοφόρες για τον κάθε εργοδότη, μπορούν να μετρηθούν και να αξιολογηθούν. Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι τα προγράμματά αυτά έρχονται να πιστοποιήσουν την κατάργηση της συλλογικής κατοχύρωσης των πτυχίων, να νομιμοποιήσουν την εργασιακή περιπλάνηση της νεολαίας και να συντηρήσουν  τον αέναο  κύκλο της κατάρτισης-απασχόλησης-ανεργίας-επανακατάρτισης κόκ…
               Παράλληλα με τη συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης  τα ιδρύματα πλέον θα διαχειρίζονται πλήρως σαν επιχειρήσεις, τα προγράμματα σπουδών θα αναδιαμορφώνονται με κριτήρια κέρδους και ελεύθερης αγοράς, σηματοδοτείται η οριστική διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Με μέτωπο παιδείας-εργασίας-δημοκρατίας, με μαζικό πολιτικό αγώνα διαρκείας, με απεργίες-διαδηλώσεις-καταλήψεις να νικήσουμε την ιερή συμμαχία του κεφαλαίου, να ρίξουμε την συγκυβέρνηση –ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ακροδεξιών παρατρεχάμενων-, να ανατρέψουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να ανοίξουμε τον δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου