20 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση του Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

 

Στις 27 Μαΐου, στην Αλεξανδρούπολη, δικάζεται ο σύντροφος Νίκος Χαραλαμπόπουλος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Σε αυτή τη δίκη επιχειρείται να καταδικαστεί, μέσα από μία σύνθετη, ύπουλη και μεθοδευμένη δίωξη των στρατιωτικών και κρατικών μηχανισμών, το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, η πολύμορφη και πολύχρονη δράση των στρατευμένων που αντιστέκονται στην πολεμική μηχανή του ελληνικού κράτους παλεύοντας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Η δίκη αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα επεισόδιο της πολεμικής προετοιμασίας του ελληνικού κράτους και των μηχανισμών ασφαλείας και άμυνας, απέναντι στους «εξωτερικούς» και «εσωτερικούς» εχθρούς του. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με την συνολική κυβερνητική επίθεση της ΝΔ εναντίον του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
Το χρονικό μιας δίωξης και η κρατική μεθόδευση
Τον Αύγουστο του 2019, στέλνεται ειδοποίηση από το Α.Τ. Ομόνοιας, να παρουσιαστεί ο σύντροφος για «υπόθεση» που τον αφορά. Στην επικοινωνία με τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την υπόθεση, ενημερωνόμαστε ότι αφορά μήνυση πρώην διοικητή στρατοπέδου στην Αλεξανδρούπολη, με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση». Η μήνυση αφορά δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για τον αξιωματικό. Καταγγελίες που έγιναν το καλοκαίρι του 2014 και την άνοιξη του ’18, από διαφορετικούς ανθρώπους, με παρόμοιο περιεχόμενο, χωρίς οι καταγγέλλοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους ή να τους συνδέει κάποια άλλη σχέση πέρα από το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να δικαιωθούν.
Η καταγγελία του 2014, για την οποία ο εν λόγω διοικητής είχε περάσει από στρατοδικείο, αφορούσε παραβίαση στοιχειωδών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του ανθρώπου, συγκεκριμένα μιας γυναίκας. Τον Μάρτη του 2018, οι καταγγελίες των στρατευμένων αφορούν βίαιη καταπάτηση δικαιωμάτων από έναν διοικητή που φέρεται ως σατράπης, γνωρίζει ότι παραβιάζει τους κανονισμούς, αλλά επιδιώκει την υποταγή των υφισταμένων του. Αυτή τη φορά, όμως, δεν αναφέρεται καν το όνομα του στην επιστολή καταγγελίας που δημοσιοποιείται, αφού ήδη από το 2015 έχει αποφασιστεί συλλογικά ότι, για εμάς, δεν έχει σημασία η δημοσιοποίηση ονομάτων αλλά η λειτουργία, που επιλέγεται και τελειοποιείται από το σύνολο του μηχανισμού. Είναι εμπεδωμένη δε μεταξύ αξιωματικών και υψηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το ελληνικό κράτος μέσω του «σεσημασμένου» Α.Τ. Ομόνοιας και του Α.Τ. Αλεξανδρούπολης, σκόπιμα παρεμπόδισαν τον σύντροφο προκειμένου να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις. Με μεθοδεύσεις, που αφήνουν ανοιχτά ερωτήματα για μια στημένη ολομέτωπη επίθεση, η Εισαγγελία σε χρόνο ρεκόρ αποστέλλει στον σύντροφο κλητήριο θέσπισμα προκειμένου να εμφανιστεί στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης στις 21/11/19. Η κατάσταση που διαμορφώνεται φανερώνει τεράστια αγωνία ενός μέρους του κρατικού μηχανισμού να διεξαχθεί η δίκη συνοπτικά, σύντομα και προαποφασισμένα σε μια σιωπηλή καταδίκη με κάθε τρόπο. Βασικό ρόλο, σε αυτό, προφανώς έπαιξε η μεθόδευση να εμφανίζεται μια υπόθεση χωρίς να καν να φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απολογηθεί και μάλιστα σε μια ημερομηνία που σπάει κάθε ρεκόρ εγρήγορσης της ελληνικής δικαιοσύνης.
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΟΥΝ!
Αυτή η ιστορία δεν είναι καινούρια. Έχει παρελθόν. Αλλά και παρόν. Γιατί παρελθόν και παρόν έχει η δράση μας αλλά και η πολιτική του ίδιου του αστικού κράτους. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Σπάρτακος ενοχλούν μια πολιτική που
Μόλις πέρυσι το καλοκαίρι έκανε πράξη ένα ακόμα πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Εμείς ήμασταν παρόντες αποκαλύπτοντας τις πραγματικές επιθετικές προθέσεις και πράξεις του ελληνικού στρατού και του ελληνικού κράτους. Σε ένα τανγκό με την τουρκική αστική τάξη για συμφέροντα και κέρδη, για την αντιμετώπιση της κρίσης τους, με καύσιμη ύλη εκατομμύρια ζωές εργαζομένων. Όπως και σε όλο το χρονικό διάστημα που ακολούθησε, όπου με το ένα χέρι το κράτος στέλνει στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους με την πανδημία της υγειονομικής κρίσης του και αφορμή τον Covid, ενώ την ίδια στιγμή απογειώνει ξανά τις πολεμικές δαπάνες. Το κράτος επιλέγει την προετοιμασία του πολέμου.
Γιατί συνεχίζεται η κούρσα της κόντρας με την τουρκική αστική τάξη, έχοντας πάντα στο μυαλό τους οι Έλληνες αστοί και το πολιτικό τους σύστημα, να είναι οι περισσότερο αρεστοί στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ενώ ταυτόχρονα και μόνο του το ελληνικό κεφάλαιο στέλνει τη χακί εμπροσθοφυλακή του σε όπου γης και διαμορφώνει επιθετικούς άξονες, όπως με το Ισραήλ και την Κύπρο, σε μια αδιάκοπη επιχείρηση ματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού λαού.
Ενοχλούμε γιατί δεν έχουν περάσει και δε θα περάσουν έτσι οι αλλαγές στο στρατό. Σε πόλεις της Ελλάδας οργανώθηκαν δράσης ενάντια στην αύξηση της θητείας. Φαντάροι από δεκάδες μονάδες δηλώνουν πως δεν συμφωνούν με την αύξησή της θητείας και πως δε θα σηκώσουν τα όπλα ενάντια στα αδέρφια τους στην Τουρκία. Ότι δεν θα είναι οι δήμιοι προσφύγων, κυνηγοί κεφαλών προσφύγων και μεταναστών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την υποστήριξη δεκάδων κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων, η στρατευμένη νεολαία είπε ξανά πως δε θα πολεμήσει για τα συμφέροντά τους.
Ενοχλούμε γιατί εδώ και τριάντα χρόνια είμαστε στην πρώτη γραμμή για τη δημιουργία κινήματος μέσα και έξω από το στρατό, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το μιλιταρισμό! Και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες. Η λύσσα του αστικού κράτους και του στρατιωτικού του μηχανισμού, επιβεβαιώνει πως αυτή η πορεία έχει πολλά καύσιμα. Το κυριότερο είναι η θέληση της ίδιας της στρατευμένης νεολαίας να ζήσει ανθρώπινα, την ίδια περίοδο που η εκμετάλλευση, η χακί βαρβαρότητα και η πολεμική προετοιμασία οδηγούν φαντάρους στην Αυτοκτονία. Και από αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Τα δικαιώματα των στρατευμένων στο προσκήνιο!
Η δίωξη στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Σπάρτακος θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Casino at Mohegan Sun Arena Tickets - JamBase
    Find Mohegan Sun Arena venue concert and event schedules, venue 익산 출장마사지 information, directions, and seating charts.Aug 22, 2022The Miss America 100th Sat, Feb 25, 2022The Miss America 100th Sat, 오산 출장샵 Feb 26, 2022The 대전광역 출장샵 Miss 세종특별자치 출장샵 America 100th 진주 출장마사지

    ΑπάντησηΔιαγραφή