24 Δεκεμβρίου 2020

Μήπως είσαι στα ν + ν/2 έτη σου; ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ!

// Τι νέο φέρνει η Κεραμέως;

Μετά τις εξαγγελίες για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, έλεγχο εισόδου, κάμερες, μετά τις εξαγγελίες για εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ με ιδιωτικών κολλεγίων κ.ά. έρχεται νέα έκτακτη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όσοι φοιτητές συμπληρώνουν ν + ν/2 έτη φοίτησης θα διαγράφονται! Την ίδια στιγμή που είναι γεγονός πως ένας φοιτητής/τρια δε κοστίζει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος όσο σπουδάζει [πόσο μάλλον όταν οι φοιτητικές παροχές σταματάνε στα ν+2 έτη, και όσο διαρκούν είναι υποτυπώδεις] αλλά κυρίως ισχύει το αντίθετο, ότι δηλαδή οι σπουδές στο σύγχρονο πανεπιστήμιο κοστίζουν ΠΟΛΛΑ σε εμάς.
Σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής αλλά και στη μείωση των εισακτέων, φαίνεται πως επιδιώκεται η δημιουργία ενός αποστειρωμένου πανεπιστημίου για λίγους και εκλεκτούς, στο οποίο όσοι/ες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο κόστος σπουδών [βλ. και μείωση χρηματοδότησης της φοιτητικής μέριμνας] και άρα αναγκάζονται να εργάζονται, θα πετιούνται έξω! Όσοι/ες πολιτικοποιούνται, όσοι/ες δεν συμμορφώνονται στις διαταγές τους, όσοι/ες σηκώσουν φωνή θα περνάνε και από κανένα πειθαρχικό, σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εξαγγέλλονται διαγραφές φοιτητών/τριών, δεν είναι η πρώτη φορά που νομοσχέδια που μας αφορούν περνάνε πίσω από την πλάτη μας.. Ούτε η πρώτη φορά θα είναι που θα νικήσουμε, κόντρα στα κέρδη τους! Να βάλουμε τις ανάγκες μας πάνω από τις διαταγές τους. Οι συλλογικοί μας αγώνες, οι ανάγκες μας, οι όροι που θέλουμε να σπουδάσουμε ΔΕ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου