29 Νοεμβρίου 2020

émeute general pour assumer notre liberté!

Πάνω από 130.000 άτομα διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με αφορμή τον ξυλοδαρμό του μαύρου μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ από αστυνομικούς, την βίαιη διάλυση προσφυγικής κατασκήνωσης στο Saint-Denis, αλλά και το νομοσχέδιο "Καθολικής Ασφάλειας" που απαγορεύει την δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας [κάτι που στην ουσία θα αποκρύπτει και τις αποτρόπαιες βιαιοπραγίες των κατασταλτικών σωμάτων του κράτους την στιγμή που η κοινοποίηση αυτών αποτελεί σημαντικό δικαίωμα -και υποχρέωση- του κινήματος, ενώ περιορίζει και κάθε έννοια ελευθεροτυπίας]. Ωστόσο, την ίδια στιγμή η βιντεοσκόπηση διαδηλωτ[ρι]ών από αστυνομικές κάμερες και drones επιτρέπεται κανονικά.
ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο.
Οι κινητοποιήσεις αυτές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τις κατασταλτικές της πολιτικές, αναγκάζοντάς την να υποχωρήσει και να δώσει εντολή για επανεξέταση του νόμου "Καθολικής Ασφάλειας". Ταυτόχρονα σε πολλά βίντεο φαίνεται και η οπισθοχώρηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους που παρά την κατοχή και χρήση δακρυγόνων, αυρών νερού κλπ, σε ορισμένες στιγμές δε μπορούν παρά να υποχωρήσουν μπροστά στο οργισμένο πλήθος χιλιάδων διαδηλωτ[ρι]ών.
Εκτός από το Παρίσι, διαδηλώσεις έγιναν στο Μπορντό, τη Λιόν, το Στρασβούργο, τη Μασσαλία, την Γκρενόμπλ, το Κλερμόν-Φεράν και άλλες πόλεις. Στο Μονπελιέ, οι περίπου 4-5.000 διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως “Περισσότεροι αστυνομικοί παρά γιατροί – αυτή είναι η προτεραιότητα”.
// μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό //






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου