15 Απριλίου 2020

[ΑΘΗΝΑ] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Granma Αν.αρ.πα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΉ ΕΙΣΟΔΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΎΠΟΛΗ στις 14/4

Από την Κυριακή 29/03 γίνεται συχνά-πυκνά εισβολή αστυνομικών δυνάμεων (ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ) στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, προτρέποντας τον κόσμο που ήταν εντός της για την καθημερινή του βόλτα να απομακρυνθεί. Σε αυτά τα πλαίσια κρίνεται απαραίτητη η απαγόρευση πρόσβασης στην Πανεπιστημιούπολη, την περίοδο της γενικότερης καραντίνας και των υγειονομικών μέτρων.
Σήμερα πάλι εισέβαλαν στην Πανεπιστημιούπολη και μάλιστα μπήκαν -και μάλιστα με τραμπούκικους όρους και με κράνη- μέχρι και μέσα στα γηπεδάκια πίσω από την ΦΕΠΑ για να διώξουν όσους και όσες έκαναν την σωματική τους άσκηση ή το καθημερινό τους περπάτημα. Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικά είναι αυτά στην προσπάθεια τους να την παλέψουν με τη δύσκολη καθημερινότητα εν μέσω κορονοϊού.
Δεν είναι απλά ζήτημα άθλησης, αλλά και ψυχικής υγείας η έξοδος από τα σπίτια μας (και ειδικά για εμάς τους οικότροφους η Πανεπιστημιούπολη είναι το σπίτι μας κυριολεκτικά, καθως η ΦΕΠΑ είναι εντός αυτής). Κλείνοντας τα πάρκα και τους χώρους πρασίνου, η κυβέρνηση μας αναγκάζει ούτε σε χώρους πρασίνου να μην μπορούμε να διαφύγουμε και να συνωστιστούμε εντός αστικού ιστού.
Το γεγονός λοιπόν ότι η απόφαση αυτή καθώς και οι καθημερινές παρεμβάσεις της αστυνομίας είναι υγειονομικά λανθασμένες καταδεικνύει την πολιτική σκοπιμότητα της κατάστασης. Και ειδικά στα πλαίσια της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει θεσμοθετηθεί την ώρα που επιτρέπεται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, επειδή ακριβώς παράγουν κέρδη, να συνωστίζονται σε χώρους εργασίας χωρίς την τήρηση υγειονομικών μέτρων.
Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει με τι όρους μπήκε η αστυνομία μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου