19 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EAAK για τα γεγονότα της συγκλήτου στις 19/03

Σήμερα, 19/03, θα πραγματοποιούνταν η σύγκλητος του ΑΠΘ, στην οποία φοιτητικοί σύλλογοι, μετά από απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων, θα παρευρίσκονταν
ώστε να καταθέσουν τις αποφάσεις τους και να παρέμβουν στη διαδικασία.
Παρ' όλα αυτά, για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες του ακραίου αυταρχισμού της διοίκησης του πανεπιστημίου. Για ακόμα μία φορά η πόρτα της συγκλήτου ήταν κλειδωμένη και φυλάγονταν από μπράβους. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η μαζική παρουσία των φοιτητικών συλλόγων αγνοούνταν επιδεικτικά.
Το σημερινό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας κατάστασης που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στο πανεπιστήμιο, που θέλει τις αποφάσεις των διοικήσεων να μην λογαριάζουν τις ανάγκες των φοιτητών.
Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα εντός του πανεπιστημίου και συνεχίζει να παλεύει για τα δικαιώματά του, ασχέτως από τις αλλαγές στην κυβέρνηση. Θα συνεχίσει να αντιτάσσεται και να παλεύει για την κατάργηση του νόμου-πλαίσιο που φέρνει αυτές τις διοικήσεις, μέσω των συμβουλίων ιδρύματος, που επιβεβαιώνει το μαύρο εργασιακό μέλλον μας , μέσω της διάσπασης των πτυχίων από τις αλλαγές των προγραμμάτων σπουδών, που καταργεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, ενισχύοντας τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Απέναντι στη λασπολογία των συστημικών ΜΜΕ που αναπαράγουν τη θυματοποίηση και τα παιχνίδια των πρυτανικών αρχών, απαντάμε ότι το φοιτητικό κίνημα δεν καταστέλλεται και δεν συκοφαντείται. Θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την επιβολή των αναγκών και των δικαιωμάτων του, χωρίς να περιμένει τίποτα από κανένα υπουργείο, το οποίο μάλιστα συναινεί στην υπάρχουσα κατάσταση.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΕΑΑΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου