12 Νοεμβρίου 2014

Όσο θα κατεβάζουν τις κεραίες, εμείς θα ανεβάζουμε την ένταση!

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ 1431ΑΜ
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου, μετά από καταγγελία της ΕΕΤΤ (Εθνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) η τεχνική υπηρεσία του Α.Π.Θ. με εντολή της Πρυτανείας ξήλωσε τον εξοπλισμό των FM του ελεύθερου κοινωνικού ραδιοφώνου 1431am. Συγκεκριμένα, παραβιάστηκε με λοστό η κατασκευή στην οποία φυλασσόταν ο πομπός, κατέβηκε η κεραία και κόπηκαν τα καλώδια παροχής ρεύματος. Όλος ο εξοπλισμός κατασχέθηκε και βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών του πανεπιστημίου οι οποίες αρνούνται να τον επιστρέψουν.
Τέτοιες πρακτικές δεν μας εκπλήσσουν καθώς πολλές φορές στο παρελθόν οι πρυτανικές αρχές έχουν συνεργαστεί με την ΕΕΤΤ και άλλους οργανισμούς ελέγχου και καταστολής, στην προσπάθεια τους να φιμώσουν κάθε ελεύθερη και αντικαθεστωτική φωνή στους χώρους των πανεπιστημίων. Πιο πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν η καταστολή του 105fm στη Μυτιλήνη, των ραδιοζωνών ανατρεπτικής έκφρασης-98fm και του Indymedia στην Αθήνα, του Ράδιο Κατάληψη στην Πάτρα και του Radio Revolt στην Θεσσαλονίκη.

Ας ρίξουμε ομως πρώτα μια ματιά στο ποια είναι η ΕΕΤΤ και τι ρόλο διαδραματίζει στο χώρο των επικοινωνίων. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, πρόκειται για τον εθνικό ρυθμιστή και επόπτη της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ασύρματων επικοινωνιών και διαδικτύου. Τα ερτζιανά παραμένουν εδώ και είκοσι χρόνια σε μια κατάσταση ζούγκλας, η οποία συντηρείται επιμελώς από όλες τις κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα των media. Η ΕΕΤΤ παίζει κυρίαρχο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, καθώς βγαίνει διαρκώς στο κυνήγι των ελεύθερων, ερασιτεχνικών και μη εμπορικών φωνών στο ραδιόφωνο, ενώ ταυτόχρονα δείχνει τεράστια ανοχή στις παραβάσεις των ισχυρών ραδιοφωνικών σταθμών, όπως των μυστήριων εμπορικών πομπών που καταλαμβάνουν χωρίς άδειες και προσωπικό τις συχνότητες των μεγάλων πόλεων. Στην πραγματικότητα, δρα ως εγγυητής της εμπορευματοποίησης του περιορισμένου φάσματος συχνοτήτων και του χώρου της ευρύτερης ηλεκτρονικής επικοινωνίας, λειτουργώντας συμπληρωματικά στην κατασταλτική προσπάθεια του κράτους.
Σε αυτή την προσπάθεια, έρχεται να συμβάλλει με περισσή χαρά η νέα πρυτανεία του Α.Π.Θ. Πριν ακόμα εκλεγεί, είχε κάνει ξεκάθαρη την πρόθεση της να επιβάλλει ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο, στο οποίο θα χωράνε μόνο φοιτητικές "πολιτιστικές" λέσχες που θα λειτουργούν πειθήνια σύμφωνα με τις επιταγές των αρχών και όχι αυτοοργανωμένες δομές και ριζοσπαστικά πολιτικά εγχειρήματα. Κινούμενη σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, η πρυτανεία έχει γκετοποιήσει χώρους του πανεπιστημίου φέρνοντας σε αυτούς την πιάτσα των ναρκωτικών, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί η στρατοπέδευση των νέων αλεξίσφαιρων σεκιουριτάδων και οι επαναλαμβανόμενες εισβολές της αστυνομίας μέσα στο χώρο.
Εμείς απ την πλευρά μας, βιώνοντας καθημερινά τη βίαιη υποτίμηση του επιπέδου ζωής μας, επιλέγουμε να δίνουμε μικρόφωνο σε αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες (εργολαβίες Α.Π.Θ., ΒΙΟ.ΜΕ., Σκουριές) αγώνες μετανάστων που φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ολικούς αρνητές στράτευσης και όλους εκείνους και εκείνες που φιμώνονται από τον κυρίαρχο λόγο. Εκπέμπουμε εδώ και 14 χρόνια στα ΑΜ και στο διαδίκτυο, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια καταφέραμε να ανακαταλάβουμε συχνότητες FM και να εκπέμψουμε στο κέντρο της πόλης. Ως αυτοοργανωμένο εγχείρημα αντιπληροφόρησης προτάσουμε την αλληλεγγύη, την ισότητα, την ελευθερία του λόγου, την αντιεμπορευματική κουλτούρα βρισκόμενοι απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας απέναντι στο λόγο των καθεστωτικών ΜΜΕ.
ΟΣΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431am

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου