27 Νοεμβρίου 2014

Μαζική Παράσταση στον Πρόεδρο του τμήματος για τα ζητήματα της σχολής / 28νοεμ στις 12.00


το κείμενο:Απέναντι στην υποβάθμιση των ζωών μας και στο αποστειρωμένο πανεπιστήμιο που μας επιβάλλουν, εμείς επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες. Νικάμε την απογοήτευση που μπορεί να μας πηγαίνει βήματα πίσω και διαγράφουμε κάθε έννοια ατομικής διαπραγμάτευσης για τις ζωές μας. Επιλέγουμε να δράσουμε συλλογικά και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.
Απέναντι στο χώρο που μας στερούν για να εργαστούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε, εμείς επιλέγουμε να αναδιαμορφώσουμε το καμαράκι του συλλόγου και να το μετατρέψουμε σε ένα χώρο ζωντανό και ανοιχτό προς όλους τους φοιτητές. Παράλληλα απαιτούμε το πλέον αυτονόητο: ανοιχτές αίθουσες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας για να μπορούμε να δουλεύουμε όπως και όποτε θέλουμε, χωρίς περιορισμούς.
Απέναντι στις καθημερινές απαιτήσεις της σχολής σε υλικά και εκτυπώσεις που μας βαραίνουν οικονομικά σε μεγάλο βαθμό, εμείς διεκδικούμε δωρεάν εκτυπώσεις στη νησίδα, που αποτελούσε άλλωστε και κεκτημένο του συλλόγου μετά από κινητοποιήσεις του. Ειδικά τη στιγμή που οι φοιτητικές παροχές (σίτιση, στέγαση κλπ) έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, το παραπάνω αίτημα δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και προϋπόθεση για πολλούς από εμάς να μπορούμε να συνεχίσουμε να σπουδάζουμε.Απέναντι σε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών που ήρθε να εφαρμοστεί ξαφνικά για εμάς χωρίς εμάς, συνεχίζουμε να αρνούμαστε ότι αυτό θα είναι το πρόγραμμα που θα διέπει από εδώ και πέρα τις σπουδές μας. Ειδικά, βλέποντας και στην πράξη την καθημερινότητα που ορίζει αυτό το νέο πρόγραμμα, με τα υπερεντατικά εργαστήρια, καθώς και τη νέα φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζει το αντικείμενο της αρχιτεκτονικής (βλέπε 4 διαλέξεις ιστορίας μοντέρνας αρχιτεκτονικής, πληθώρα εργαστηρίων σχεδιασμού-design και μόνο,  και άλλα πολλά), δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα παραμείνει ως έχει. Τη στιγμή που το τμήμα επιλέγει συνειδητά να συνεδριάζει κρυφά και να μην απαντά σε όσα ερωτήματα και ενστάσεις έχουμε θέσει ως σύλλογος μέχρι τώρα, δεν κάνουμε βήμα πίσω και απαιτούμε να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων και να ψηφιστούν οι αρχές που έχουμε προτείνει. Ο αγώνας αυτός δεν έχει τελειώσει και δε θα τελειώσει μέχρι να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου