2 Μαΐου 2014

Οι φασίστες δολοφονούν στην Οδησσό

αναδημοσίευση από: Παντιέρα
Οι φασίστες δολοφονούν στην Οδησσό
Χαρακτήρα μαζικής δολοφονίας είχε ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό από τους φασίστες φονιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης του Κιέβου την Παρασκευή. Απολογισμός 35 νεκροί αντιφασίστες διαδηλωτές. Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και οπαδών της εγκάθετης κυβέρνησης του Κιέβου, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα. Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κατάφεραν να διαλύσουν την κατασκήνωση των διαδηλωτών και να τους εγκλωβίσουν στο κτίριο των συνδικάτων το οποίο και αδίστακτα πυρπόλησαν. Υπολογίζεται ότι οι περισσότεροι από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και κάποιοι όταν πήδησαν από τα παράθυρα για να σωθούν.
Αναδημοσιεύουμε από τον Лев Красновоин από το ΦΒ μια πιο λεπτομεριή περιγραφή μαζί και ένα σχόλιό του με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα. “Το κτίριο είναι τα κεντρικά γραφεία των συνδικάτων στην Οδησσό. Οι Νεοναζί του Δεξιού Τομέα (Πράβυ Σέκτορ) που πραγματοποίησε την επίθεση είναι περιφερόμενες ομάδες εκπαιδευμένων δολοφόνων που τους περιφέρει το καθεστώς νεοφιλελεύθερων/νεοναζί του Κιέβου στις εξεγερμένες περιοχές στα νότια και ανατολικά. Οι περισσότεροι ντόπιοι χούλιγκανς που συμμετείχαν (σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιρικοί σύνδεσμοι ελέγχονται από τους Ναζί), μόλις αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης λάκισαν…
Οι καταληψίες στο κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού, οι περισσότεροι αριστεροί, εκ των οποίων και μέλη της οργάνωσης «Μποροτμπά» (Αγώνας) ήταν άοπλοι. Όσοι επιχείρησαν να γλυτώσουν από τις φλόγες ξυλοκοπούνταν μέχρι θανάτου από του Ναζί. Ανάμεσα στους νεκρούς και ένας σύντροφος της «Μποροτμπά». Οι Ναζί εμπόδιζαν για πολύ ώρα τους πυροσβέστες να πλησιάσουν. Όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους συνέχισαν το πογκρόμ στους δρόμους, επιτιθέμενοι και σε σπίτια που είχα στοχοποιήσει. Σήμερα τα τάγματα εφόδου μεταφέρονται πάλι στο Χάρκοβο, την μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία μετά το Κίεβο.
Ερώτημα πρώτο: όσοι στην αριστερά μας έλεγαν τόσο καιρό για το «αυθόρμητο» κίνημα του Μαϊντάν, παραβλέποντας ότι οι οργανωτές ήταν τα φυλοδυτικά κόμματα της Τιμοσένκο και του Κλίτσκο και ότι η περίφημη «αυτoάμυνα» ήταν στα χέρια των νεοναζί της «Σβομπόντα» και του «Δεξιού Τομέα» (οι οποίοι ήταν αυτοί που ανέτρεψαν τον Γιανουκόβιτς που τον Φεβρουάριο έκανε διαπραγματεύσεις για την νομή της εξουσίας μεταξύ της δικής του ομάδας ολιγαρχών και αυτή των αυτών των Γιάτσενιου/Τιμοσένκο και του Κλίτσκό) ας μας εξηγήσουν αν οι ναζί που σήμερα έχουν 6 υπουργεία και τη θέση του γενικού εισαγγελέα, επανδρώνουν τη νεοσύστατη εθνοφρουρα και εξαπολύουν μαζικά δολοφονικά πογκρόμ εξακολουθούν να είναι «αόρατοι» για αυτούς όπως και για τα δυτικά ΜΜΕ.
Ερώτημα δεύτερο: όσοι κρατάνε ίσες αποστάσεις μεταξύ του ακροδεξιού καθεστώτος του Κιέβου και των εξεγερμένων στα νοτιοανατολικά, γιατί μεταξύ των δεύτερων υπάρχουν και φιλορώσοι εθνικιστές, ας μας πούνε πέρα από τα δάκρυα και τις καταγγελίες για το μακελειό που οργάνωσαν οι Ναζί στην Οδησσό και όσα πρόκειται σύντομα να ακολουθήσουν, πως θα αντιδρούσαν οι ίδιοι αν ήταν στην Οδησσό, στο Χάρκοβο και στο Ντονέτσκ για να γλυτώσουν από το μαχαίρι των Ναζί. Θα κρυβόντουσαν στο σπίτι τους συνεχίζοντας τις αμφιβόλου ποιότητας αναλύσεις τους, ή θα στεκόντουσαν δίπλα στα ταξικά τους αδέλφια.
Ερώτημα τρίτο: πως μπορούν οι εργάτες στα νοτιοανατολικά και η αριστερά να σταματήσει τον φασισμό που επελαύνει ένοπλος δολοφονώντας; Μόνο με μπροσούρες και αναλύσεις ή οργανώνοντας την δική του αυτοάμυνα με ένοπλες εργατικές πολιτοφυλακές; Όσο δεν κάνει ή δεν μπορεί να κάνει και το δεύτερο, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα στρέφονται αναγκαστικά στη Ρωσία και τον Πούτιν να τους προστατέψει, γιατί πολύ απλά δεν θέλουν ούτε να πεθάνουν από το μαχαίρι του φασισμού, ούτε να ζήσουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας μέσα στην ίδια τους τη χώρα”.
Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του Μπόροτμπα: “Οι ένοπλοι της Δεξιάς επιτέθηκαν στην κατασκήνωση στο Kulikovo Field, και έβαλαν φωτιά στο κτίριο της Βουλής των Συνδικάτων, το οποίο υποστηρίζονταν από τις πολιτοφυλακές. Οι μαχητές του “Μπορότμπα” πολέμησαν με τους υπερασπιστές της Οδησσού. Ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Alex Albu (ηγέτης του Μπόροτμπα στην Οδησσό) ξυλοκοπήθηκε. Αρκετοί άλλοι σύντροφοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Αποσπασματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει. Η λεγόμενη ειρηνευτική διαδήλωση εθνικιστών οδήγησε στη σφαγή, δολοφονώντας περισσότερους από 30 ανθρώπους. «Όταν βγήκαμε από το φλεγόμενο κτίριο μας επιτέθηκε πλήθος εθνικιστών. Υπολογίζω ότι τραυματίστηκαν περίπου 100 άτομα. Οι άνθρωποι πήδαγαν έξω από τα παράθυρα. Τα πάντα ήταν τυλιγμένα στον καπνό. Όσους ήταν πεσμένους στο έδαφος τους κλοτσούσαν στο κεφάλι. Κι ένας από τους συντρόφους μας, ο Βλαντ, έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Είμαστε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο. Νωρίτερα ένας άλλος ακτιβιστής σύντροφος, ο Ιβάν, δέχτηκε πυροβολήθηκε. Τα μέλη του Δεξιού Τομέα που επιτέθηκαν στο κτίριο των συνδικάτων ήταν πλήρως εξοπλισμένοι, έτοιμοι για επίθεση», – δήλωσε ο Αλεξέι Albu. Σήμερα ο Alex Albu είναι στο νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου