23 Ιανουαρίου 2014

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 17_11_12


Στις 24/1/14 δικάζονται οι 16 συλληφθέντες της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου του 2012. Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 17 Νοέμβρη του 12΄ είχαν διαδηλώσει περισσότεροι από 15.000 λαού και νεολαίας με μαζικά και συγκροτημένα μπλοκ με το κεντρικό στίγμα να δίνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους, που επέστρεψαν στο άσυλο για να περιφρουρήσουν την απεργία των εργολαβικών.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν μετά από προκλητική επίθεση και εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο, από δύο μεριές και με χρήση δακρυγόνων και με παράλληλη χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης, ακόμα και σε ευθεία βολή προς το φοιτητικό μπλοκ. Τα ΜΑΤ αφού απομόνωσαν και ξυλοκόπησαν μέλη των φοιτητικών συλλόγων, συνέλαβαν 16 απ’αυτούς, τους οποίους και κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα στην Γ.Α.Δ.Θ.. Η επίθεση αυτή δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Σε διάστημα τριών εβδομάδων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 35 συλλήψεις αγωνιστών στην Θεσσαλονίκη, ενώ μετά από λίγες μέρες εισέβαλλε ξανά στο άσυλο και συνέλαβε 11 απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ.

Ένα χρόνο μετά, η κρατική καταστολή οξύνεται ακόμη περισσότερο, σε πρακτικό και ιδεολογικό επίπεδο, με απαγορεύσεις διαδηλώσεων (με τελευταία την αντί-ΕΕ διαδήλωση στις 8/1/14), καταδίκες αγωνιστών σε στημένες δίκες (6/12/13), συλλήψεις και ξυλοδαρμούς συνδικαλιστών (εκπαιδευτικοί Τέμπη).

Όλο αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επιθετικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ που αφενός, επιτίθεται σε όλα τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις εργαζομένων και νεολαίας (σε παιδεία, υγεία, μισθούς κτλ) εξαθλιώνοντας τον λαό και αφετέρου, εντείνει την καταστολή, ποινικοποιώντας κάθε ριζοσπαστική πρακτική αμφισβήτησης της. Για την κυβέρνηση, την ΕΕ και το κεφάλαιο είναι ανάγκη να επιβάλλουν ένα καθεστώς φόβου και τρόμου για να μπορέσουν να βαθαίνουν κι’άλλο την αντιλαϊκή πολιτική τους ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελός τους.

Η υπεράσπιση με κάθε τρόπο των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, του ασύλου αλλά και κάθε αγωνιστή που διώκεται για την δράση και τις ιδέες του, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το φοιτητικό κίνημα, αλλά και προϋπόθεση για να μπορέσει να νικήσει στον αγώνα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και για την υπεράσπιση κάθε δικαιώματος του.
Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται, δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ,
ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου