5 Φεβρουαρίου 2021

πανεκπαιδευτικές πορείες/κινητοποιήσεις

 






Από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί έσπασαν και σήμερα την χουντικής φύσεως απαγόρευση βγαίνοντας κατά χιλιάδες στους δρόμους και διατρανώνοντας την αντίθεσή τους προς το νομοσχέδιο Κεραμέως, που επιδιώκει τον αποκλεισμό πολλών εν δυνάμει φοιτητών και επιβάλει μία χρηματοδότηση εξαρτώμενη από ιδιώτες. Ένα νομοσχέδιο, δηλαδή, που αφενός θέλει στην εκπαίδευση λίγους και εκλεκτούς, που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία και που αφετέρου ορίζει πανεπιστημιακή αστυνομία μέσω της οποίας θα διασφαλίσει την επιβολή της κατάστασης αυτής, μέσα από τα φοιτητοδικεία και τα πειθαρχικά απέναντι σε όποιο εναντιωθεί. Πέραν αυτού, την ίδια στιγμή που προβλέπεται να δοθούν 30 εκατομμύρια για την συγκρότηση ειδικών τμημάτων πανεπιστημιακής αστυνομίας, μειώνεται η χρηματοδότηση για την τριτοβάθμια (και την παιδεία ευρύτερα) και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για πρόσληψη καθαριστικού προσωπικού, καθηγητών και επίταξη κτηρίων, μέτρα αναγκαία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών και την διακοπή της τηλεκπαίδευσης που αποκλείει τόσους φοιτητές κ φοιτήτριες.
Συγκεκριμένα, στην Θεσσαλονίκη δόθηκε μαζικότατη απάντηση από το πανεκπαιδευτικό κίνημα το οποίο διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης για δημόσια και δωρεάν παιδεία και πως στις σχολές μας δεν χωράει αστυνομία! Δύο χιλιάδες περίπου φοιτητές/μαθητές/εκπαιδευτικοί έδωσαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και άρνησης του νομοσχεδίου που η κυβέρνηση ύπουλα θέλει να περάσει εν μέσω πανδημίας, με τις σχολές κλειστές εδώ και έναν χρόνο και με πολλούς φοιτητές να μην βρίσκονται στον τόπο σπουδών τους.
Ακόμη σημαντικότερη είναι η αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Βοσπόρου από την γειτονική Τουρκία, που παλεύουν ενάντια σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, προς τους Έλληνες φοιτητές δείχνοντας πως ο αγώνας δεν γνωρίζει από σύνορα.
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΦΑΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΤΕΡΜΑ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου