17 Ιουνίου 2017

Τοποθέτηση ΑΡ.Κ.Α.Σ. - Ε.Α.Α.Κ. για την Παρέμβαση στο Athens Pride κατά της Συμμετοχής της "Δράσης Αστυνομικών ενάντια στον Ρατσισμό"

αναδημοσίευση από:  ΑΡ.Κ.Α.Σ. - Ε.Α.Α.Κ.

To Σάββατο 10/6 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από αγωνιστά στην πορεία/παρέλαση του Athens Prideγια την απομάκρυνση της «Δράσης Αστυνομικών ενάντια στον Ρατσισμό». Στην παρέμβαση συμμετείχε η ομάδα «Queer Decapage», η «Πρωτοβουλία για ένα Αυτοοργανωμένο Pride των Αναγκών και των Επιθυμιών μας» και συντροφικά/αγωνιστικά υποκείμενα που πιστεύουν ότι ένα ένστολο σώμα δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια λοατκια+ διαδήλωση. Στην παρέμβαση αυτή συμμετείχαν και κάποια αγωνιστά της ΑΡ.Κ.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Κ. . Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης οι μπάτσοι, που τους ζητήθηκε να αυτοδιαλυθούν και να βγάλουν τις εθνικιστικές μπλούζες τους, αποφάσισαν να ενσωματωθούν στο μπλοκ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το οποίο ηγούταν από κυβερνητικά στελέχη. Οι συριζαίοι επιτέθηκαν στο μπλοκ της παρέμβασης ,προσπάθησαν να ρίξουν τα πανό των δύο πρωτοβουλιών, χτύπησαν και έβρισαν με σεξιστικό λόγο αγωνιστά. Αυτό αποδεικνύει τη σχέση αστυνομίας – κυβέρνησης, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που προσπαθεί μέσω pink washing να ξεχαστεί η πολιτική των μνημονίων, της αστυνομικής καταστολής και της επίθεσης στις καταλήψεις. Το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι τελικά αποχώρησαν μπάτσοι και κυβέρνηση μαζί. (Να σημειώσουμε εδώ ότι ουδέποτε ασκήθηκε βία από την μεριά της παρέμβασης, όπως ψευδώς παρουσιάζεται από διάφορες οργανώσεις και mediaκαταδικάζοντας τη βία από όπου κι αν προέρχεται και ξεχνώντας την ίδια ώρα ότι βία άσκησαν τα στελέχη -κυβερνητικά και μη- του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)


Εμείς ως ΑΡ.Κ.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Κ. στηρίζουμε την παρέμβαση αυτή και κάθε δράση ενάντια σε σώματα καταστολής. Τα σώματα καταστολής είναι μηχανισμοί του συστήματος για να προστατεύει το αστικό κράτος εις βάρος των καταπιεσμένων και της εργατικής τάξης, ώστε να μην μπορούν να διαμαρτυρηθούν, να αγωνιστούν και να εκφραστούν. Η αστυνομία έχει φτιαχτεί για να κάνει σίγουρο ότι δεν θα έρθει η στιγμή που στην κοινωνία δεν θα υπάρχει καταπιεστής και καταπιεζόμενος, αφεντικό και εργαζόμενος, πλούσιος και φτωχός. H αστυνομία δεν έχει φτιαχτεί για να μας προστατεύει όλους και για αυτό διώκει τις οροθετικές σεξεργάτριες, εκδιώκει τα χρήστα άτομα σε ουσίες, ασκεί βία στα έγκλειστα άτομα, διαλύει καταλήψεις προσφύγων και εκδιώκει λοατκια+ άτομα το βράδυ στα πάρκα. 
  Και για αυτούς τους λόγους δεν θα μπορούσε να συμμετέχει ένας μπάτσος σε μια διαδήλωση στήριξης των μεταναστών, ακόμα και αν ο ίδιος είναι μετανάστης. Γιατί έχει επιλέξει να συμμετέχει σε ένα σώμα που είναι κακοποιητικό προς τους μετανάστες. Το ίδιο ισχύει και για τα λοατκια+ άτομα. Η καταστολή ενάντια στα λοατκια+ άτομα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, ακόμα και αν υπάρχουν λοατκια+ άτομα στο σώμα. Γιατί ακόμα και αν ένας λοατκια+ μπάτσος δεν ασκήσει βια σε ένα λοατκια+ άτομο, θα ασκήσει βια σε ένα πρόσφυγο, σε έναν αγωνιστό, σε ένα έγκλειστο άτομο. 
 Πάνω σε αυτό το πλαίσιο είχε γίνει και η εξέγερση του Stonewall το 1969 - εξέγερση τρανς γυναικών, drag queens, λατίνων και μαύρων lgbtqia+ ατόμων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που χτυπούσαν τα στέκια τους- , στη μνήμη της οποίας γίνονται από τότε τα Prides.. Η παρέμβαση το Σάββατο ακριβώς πάνω στο πνεύμα αυτό πάτησε. Κάποιοι όμως το ξεχνάνε αυτό και καταδικάζουν την παρέμβαση επειδή οι μπάτσοι είναι «αντιρατσιστές». Σε αυτούς θέτουμε το ερώτημα: "Όταν ο αντιρατσιστής μπάτσος, πάρει εντολή να διώξει μια τρανς σεξεργάτρια, δεν θα υπακούσει στην εντολή;" Και σε αυτό το ερώτημα απαντάμε: "Θα υπακούσει στην εντολή. Όταν μπήκε στο σώμα ήξερε το πώς λειτουργεί."
 Ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας είναι αδύνατος όσο κι αν προσπαθούν να την καλύψουν με τριαντάφυλλα. Η αστυνομία είναι ο πιο αντιδραστικός θεσμός και έχει φτιαχτεί για να προστατεύει το αστικό κράτος από τον εσωτερικό εχθρό, δηλαδή εμάς. Σε αυτό το πλαίσιο οι μπάτσοι δεν έχουν χώρο σε αντιρατσιστικές πορείες ούτε σε ανοιχτές συζητήσεις στην Πλατεία Εξαρχείων. Αυτά γίνονται για να δημιουργηθούν ψευδαισθήσεις ότι η αστυνομία θέλει το καλό μας και ότι όσα αγωνίζονται εναντίον της είναι τρελά, αλλά και για να ξεχαστούν όσα έχουν κάνει οι μπάτσοι. Σε αυτό απαντάμε εμείς ότι οι σχέσεις των μπάτσων με τους χρυσαυγήτες και συνολικά το παρακράτος δεν ξεχνιούνται. Ούτε τα δακρυγόνα που τρώμε σε συγκεντρώσεις. Ούτε τα πογκρόμ στις οροθετικές και τους ρομά. Ούτε η βία που ασκούν συνολικά σε ό,τι δεν συνάδει με τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης.
 Και εμείς ως φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ. δεν ξεχνάμε ότι η αστυνομία είναι αυτή που μας κυνηγάει όταν δημιουργούμε σε δημόσιους χώρους και τοίχους και υπακούει στους κανόνες λογοκρισίας του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων.  Ούτε ξεχνάμε ότι κάθε φορά που ένα έργο προσβάλει τους αστικούς κανόνες ψευτοηθικής, η αστυνομία είναι αυτή που στέλνει τα εντάλματα και βοηθάει το κράτος και την Εκκλησία να μας κατεβάζει τα έργα. 
 Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα σχήματα Ε.Α.Α.Κ. και όλες τα ριζοσπαστικές ομάδες και οργανώσεις να πάρουν θέση στηρίζοντας τα αγωνιστά που δέχονται πρωτοφανή επίθεση από ΜΚΟ, συστημικά Μ.Μ.Ε. και την κυβέρνηση.
 Συνεχίζουμε δυναμικά τους συλλογικούς αγώνες μας για ένα καλύτερο –μη ταξικό- αύριο.
 Μαχόμαστε έμπρακτα για την ανατροπή της καταστολής, της κυβέρνησης και του συστήματος συλλήβδην.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου