17 Οκτωβρίου 2016

Κάλεσμα αγώνα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης


Μετά από 7 χρόνια άγριας μνημονιακής πολιτικής, με αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων, τσάκισμα μισθών και συντάξεων, ανελέητη φοροληστεία του λαού, απίστευτη υποβάθμιση στους τομείς υγείας-παιδείας και άλλων κοινωνικών παροχών κι οδηγώντας στην εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό, οι τράπεζες και κράτος με τις ευλογίες Ε.Ε.-ΔΝΤ προσπαθούν να υφαρπάξουν την κατοικία κι ό,τι απέμεινε από την περιουσία των φτωχοποιημένων νοικοκυριών και των κατεστραμμένων μικροεπιχειρήσεων,  αποκαλώντας ξεδιάντροπα τους οφειλέτες “μπαταχτσήδες” και “στρατηγικούς κακοπληρωτές”.


Κανένας εφησυχασμός για τους πλειστηριασμούς  α΄ κατοικίας

Καμία εμπιστοσύνη, κανένας εφησυχασμός απέναντι στην ανάλγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, πιστή στις εντολές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, παραδίδει τον δημόσιο πλούτο της χώρας στα μεγάλα αρπακτικά, βουλιάζει καθημερινά στην απόγνωση τα λαϊκά στρώματα προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη των «μεγάλων και ισχυρών», χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ απέναντι στις διεκδικήσεις μας, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της. Η αναδίπλωση της κυβέρνησης στους πλειστηριασμούς και η “ευαισθησία” της προς της “ευπαθείς ομάδες” (όπως φυσικά και της Ν.Δ. και των άλλων μνημονιακών κομμάτων) είναι καθαρή υποκρισία γιατί συμβαίνει μπροστά στην γιγάντωση του νικηφόρου κινήματος προστασίας της λαϊκής περιουσίας από εφορία και τράπεζες. Στην ουσία πρόκειται για τακτική υποχώρηση, υπό τον φόβο ότι αυτό το κίνημα με τις νίκες του μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση, γενικευμένη ανυπακοή και τελικά ανατροπή της πολιτικής τους.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Εδώ και ένα χρόνο περίπου η αίθουσα του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης μετατρέπεται κάθε Τετάρτη σε βήμα ανυπακοής και αγώνα. Από λίγες δεκάδες αρχικά, γίναμε εκατοντάδες στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: όσα τσιράκια των τραπεζιτών (μεγαλοσυμβολαιογράφους κ.ά.), όσες διμοιρίες ΜΑΤ κι αν φέρουν, εμείς κάθε φορά θα είμαστε και πιο πολλοί κι αποφασισμένοι. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, ενώσαμε τις φωνές μας, βάλαμε τις βάσεις για ένα ισχυρό κίνημα στην πόλη που συντονισμένα θα αντισταθεί στην καταιγίδα των πλειστηριασμών και κατασχέσεων από τράπεζες και εφορία, στα κοψίματα ρεύματος και νερού, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, σε κάθε μέτρο με το οποίο κυβέρνηση και Ε.Ε. επιβουλεύονται τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Μέσα από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και τη δημοκρατία των συνελεύσεών του, ξεκινήσαμε έναν αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης, χωρίς ξεπουλήματα και διαπραγματεύσεις "για το μοίρασμα της φτώχειας μας". Έναν αγώνα που μπορεί να συσπειρώσει καθέναν που θέλει να αγωνιστεί, να μετουσιώσει την οργή για όλα αυτά που σε βάρος μας γίνονται σε καθημερινή πολιτική πράξη και δράση, χωρίς επίδοξους σωτήρες κι αναθέσεις, παίρνοντας οι ίδιοι την τύχη μας στα χέρια μας!
Καλούμε όλους αυτούς που η κρίση πρώτους έχει χτυπήσει και σήμερα βγαίνει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό ή τους κόβουν ρεύμα, νερό ή αέριο, να συστρατευθούν σ’ αυτό τον αγώνα. Γιατί αυτοί οι ίδιοι που έχουν φτωχοποιήσει την κοινωνική πλειοψηφία της χώρας, προσπαθούν να μας ενοχοποιήσουν για την κατάσταση που ζούμε... Καιρός ο φόβος κι η "ντροπή" να δώσουν τη θέση τους στη δράση και τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια!

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, 3:30μ.μ.
 ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Τηλέφωνο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6953-030-224

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου