14 Ιουλίου 2016

Κρεσέντο κυβερνητικού και κρατικού αυταρχισμού απέναντι στους πρόσφυγες στο λιμάνι!

αναδημοσίευση από: Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό


Την Τετάρτη 13/7/2016 αστυνομικές δυνάμεις μαζί με δυνάμεις του λιμενικού, με χρήση ακόμα και γερανού (!!!), μετά από εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκκένωσαν βίαια την Πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες με τις οικογένειες τους. Η βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής ήταν απερίγραπτη! Ο γερανός να σηκώνει τις σκηνές, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί να ουρλιάζουν και να σπρώχνουν τους πρόσφυγες που αντιδρούσαν, τα παιδιά να κλαίνε, τα πράγματα των προσφύγων να πετιούνται όπου να 'ναι... Σκηνές απίστευτης απανθρωπιάς απέναντι σε φτωχούς ανθρώπους που έζησαν τη βία του πολέμου και τώρα ζουν τη βία της "ειρήνης"! 

      


Τίποτα δεν υπολόγισαν οι δυνάμεις καταστολής. Ο βίαιος τρόπος με τον οποίο εκκένωσαν την αποθήκη, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες να χάσουν τα χαρτιά τους και να καταστραφούν τα λίγα υπάρχοντά τους! Δεν τους άφησαν τον παραμικρό χρόνο να μαζέψουν έστω τα λιγοστά τους πράγματα. Έσκισαν τις σκηνές, πέταξαν τα πράγματά τους στη θάλασσα. Ο γερανός μάζεψε και πέταξε στους κάδους όσα αντικείμενα παρέμεναν στο χώρο, κουβέρτες, ρούχα, σκηνές, παιδιά παιχνίδια, παπούτσια, λίγα τρόφιμα, όλα πετάχτηκαν στα σκουπίδια! Απαγόρευσαν τη λήψη φωτογραφικού υλικού ενώ πήραν τα κινητά από όσους προσπάθησαν να βγάλουν φωτογραφίες. 

Η επιχείρηση είχε ως στόχο να αδειάσει το λιμάνι από τους πρόσφυγες, να τους μεταφέρουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από τις πόλεις και τις κατοικημένες περιοχές, ώστε να τους εξαφανίσουν από προσώπου γης, να τους εγκλωβίσουν σε χώρους όπου δεν έχουν επαφή με την υπόλοιπη κοινωνία, να αποκρύψουν την πραγματική εικόνα. Τέσσερα πούλμαν μετέφεραν βίαια πρόσφυγες στα Οινόφυτα. Πολλοί από αυτούς έφυγαν ξανά και γύρισαν πίσω το βράδυ ενώ στο χώρο κάτω από τη γέφυρα, απέναντι από την Πέτρινη αποθήκη παραμένουν ακόμα εκατοντάδες οικογένειες.





Δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει απολύτως τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, την οποία άλλωστε έχει υπογράψει, υποστηρίζει με πάθος και εναρμονίζεται πλήρως με αυτή! Τις τελευταίες μάλιστα, ημέρες, επιδίδεται σε κρεσέντο καταστολής απέναντι στους πρόσφυγες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας! 

Τα γεγονότα στη Λέρο, όπου άφησε εντελώς απροστάτευτους τους πρόσφυγες απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις των Χρυσαυγιτών, με την αστυνομία να παραμένει αμέτοχη και να υποθάλπει τους φασίστες, καθώς και η μεταφορά ανήλικων παιδιών στις φυλακές της Αμυγδαλέζας με δικογραφίες εναντίων τους (!!!), η βίαιη απόπειρα εκκένωσης του λιμανιού καθώς και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα απαγορεύσεων, αυταρχισμού και τρομοκρατίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στο ξεδίπλωμα ενός οργανωμένου κρατικού και κυβερνητικού σχεδίου.

Η πολιτική της κυβέρνησης σηματοδοτεί μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας από τους «ξένους».


Έχει μετατρέψει τα κέντρα πρώτης υποδοχής σε στρατόπεδα κράτησης. Οι πρόσφυγες μένουν κρατούμενοι σε αυτά τα «hot spot», ενώ λειτουργούν φυλακές προσφύγων προς απέλαση σε Αμυγδαλέζα, Κόρινθο, Ελληνικό κ.α. 










Αλλά και οι «ελεύθεροι» πρόσφυγες δεν αντιμετωπίζουν καλύτερες συνθήκες. Στοιβάζονται σε απομονωμένες περιοχές, μακριά από τον οικιστικό ιστό, σε πλήρως ακατάλληλους χώρους, χωρίς συγκοινωνία και υπηρεσίες ενημέρωσης. Οι περισσότεροι καταυλισμοί είναι χωρίς στοιχειωδώς κατάλληλες συνθήκες διαμονής και υγιεινής (ζεστό νερό, ηλεκτρικό, τουαλέτες), με χαμηλή ποιότητα φαγητού και χωρίς δυνατότητες πληροφόρησης, επικοινωνίας και συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση. 





Οι καταυλισμοί δεν αποτελούν κέντρα φιλοξενίας, αλλά μετατρέπονται σταδιακά σε στρατόπεδα εγκλεισμού. Με περιορισμούς στις ώρες εισόδου-εξόδου των προσφύγων, αλλά και με απαγόρευση εισόδου και επικοινωνίας τους με συλλογικότητες του κινήματος. Η γκετοποίηση των προσφύγων αποτελεί μια βάρβαρη πολιτική. 

Η κυβέρνηση ανέθεσε στο στρατό ρόλο ελέγχου των περισσότερων στρατοπέδων, στα πλαίσια της αντίληψης αντιμετώπισης του «εξωτερικού εχθρού» που συνιστούν οι πρόσφυγες. Νομιμοποιείται η εξαίρεση κάνοντας επίκληση στη «δημόσια τάξη και το εθνικό συμφέρον» και η επιβολή καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» με ανάθεση στο στρατό ρόλου ελέγχου και πειθάρχησης των προσφύγων, δίπλα και παράλληλα με την αστυνομία.







Καλούμε τον εργαζόμενο κόσμο στον τόπο μας να δείξει ταξική αλληλεγγύη και συναγωνιστικότητα. Οι πρόσφυγες είναι οι δραπέτες από τα σύγχρονα Άουσβιτς του πολέμου και της φτώχειας. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Μαζί να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τις πολιτικές των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ, της κυβέρνησης για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες προσφύγων και ντόπιων εργαζόμενων κι ανέργων.


Δεν θα τους περάσει! Για εμάς οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι άνθρωποι με δικαιώματα. Το εργατικό και νεολαϊστικο κίνημα ταξικής αλληλεγγύης θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την αξιοπρέπειά τους, τον αυτοσεβασμό τους καθώς και τα δικαιώματα τους.


Καλούμε σε μαζική συμμετοχή,
Όλοι μαζί ντόπιοι και πρόσφυγες, στη διαδήλωση αλληλεγγύης και κοινής δράσης, την Πέμπτη 14/7 στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια και στην πορεία προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, στη βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.




















































η Πέτρινη πριν και μετά την εκκένωση












































-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΑΔΕΙΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ





-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ

-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

- ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

-ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΣA ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ


-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ‘Η ΕΜΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου